Seizoen twee van ‘Lost in Space’ is al in de maak

seizoen 2 van Lost in Space

Meestal wachten de scriptschrijvers van een TV-serie totdat de kogel door de kerk is en ze zeker weten dat een serie wordt vernieuwd, voordat ze beginnen met het werk aan een nieuw script. Voor de makers van Lost in Space is dat echter niet het geval, want nog voordat Netflix de knoop door heeft gehakt of er een seizoen 2 van Lost in Space komt, wordt er al gewerkt aan een vervolg op de eerste tien afleveringen.

Een kort eerste seizoen van tien afleveringen, waarbij er mogelijkheden zijn voor een vervolg. Het doet wat dat aangaat behoorlijk denken aan Altered Carbon, een serie die momenteel in hetzelfde schuitje zit. De makers wachten af totdat Netflix de duim omhoog doet, of de stekker uit het project trekt. De makers van Lost in Space lopen op de zaken vooruit door nu al bezig te zijn met het script voor een eventueel tweede seizoen. Tegenover Indiewire menen makers Matt Sazama en Burk Sharpless dat er immers nog meer dan genoeg te vertellen is.

“We zijn bezig met het script om zodra we groen licht krijgen voor een tweede seizoen, we direct klaarstaan om over te gaan tot productie draaien. We hebben er lang over nagedacht en hopelijk, als iedereen het eerste seizoen kijkt, komen er nog meer avonturen van de Robinsons langs op Netflix. Er is immers nog genoeg om te vertellen!”Netflix staat er echter om bekend dat ze geen inzage geven in kijkersaantallen per serie, en dus is het voor fans van de serie afwachten totdat de streamingservice besluit groen licht te geven of de serie stop te zetten. Het eerste seizoen van Lost in Space is momenteel op Netflix te zien. In het eerste seizoen zie je hoe een familie (de Robinsons) strandt op een andere planeet en aan hun lot over is gelaten. Mocht seizoen 2 van Lost in Space er uiteindelijk komen, dan zal het volgens de makers in ieder geval nog steeds om de Robinsons gaan.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook