Netflix Kijktip: Undercover

Undercover

Voor de mensen die nog niet wisten van deze Belgisch-Nederlandse serie op Netflix of het gewoon vergeten zijn te kijken. Deze kijktip over Undercover is voor jou. De serie blijkt namelijk de populairste serie te zijn van Netflix 2019 in Nederland. In België is de serie een stuk minder populair, daar komt Undercover niet eens in de top 10 voor.

Waar gaat het over? Nederlander Ferry Bouman (gespeeld door Frank Lammers) is de leider van een groot ecstacy netwerk. Nu zit de politie al een tijdje achter hem en zijn groep aan. Als hij niet bezig is met zaken doen in zijn villa, zit de dealer op een vaste camping met zijn vrouw Danielle Bouman (gespeeld door Elise Schaap) om te ontspannen. De politie besluit om twee agenten undercover te sturen naar de camping om bewijs te krijgen om hem op te pakken. Deze agenten zijn de Belgische Bob Lemmens (gespeeld door Tom Waes) en Nederlandse Kim de Rooij (gespeeld door Anna Drijver). Hun undercover namen zijn Peter Bogaert en Anouk Janssens. Zij moeten close worden met Ferry en zijn vrouw. Bob probeert zaken te doen met Ferry om hem in de val te lokken.

Mijn vriend houdt meestal niet van Nederlandse series, maar voor Undercover maakte hij een uitzondering. Dit komt doordat de serie vol actie, humor en spanning zit. Je volgt in de serie Ferry Bouman en zijn groep maar ook de politie en undercoveragenten. Je ziet vaak van allebei de kanten hun gedachten en emoties. Je blijft elke keer nieuwsgierig, want wordt uiteindelijk Ferry Bouman gepakt of heeft hij de agenten door en laat hij hun boeten? Hierdoor blijf je alsmaar doorkijken. Als je begint met de serie zal je nog even moeten wennen aan alle accenten. Je hoort Nederlands, Belgisch en Brabants door elkaar. Het is handig om de ondertiteling aan te zetten, anders ga je het namelijk niet helemaal volgen. De mix van accenten zorgt ook weer voor veel (grove) humor.

Het verhaal van Undercover is fictie maar gebaseerd op het verhaal van een van de bekendste drugscriminelen van Nederland, namelijk Janus van W. Volgens het AD zou hij zich in juli bij de politie gemeld hebben als ‘Ferry Bouman’, maar zou na een kort gesprek weer vertrokken zijn.

Seizoen twee van Undercover zit er ook aan te komen. Nu schijnt dat dat seizoen er heel anders uit gaat zien volgens Variety. Het zal in dit seizoen een jaar later zijn en over illegale wapenhandel gaan. Kim en Bob komen weer terug, zij werkt nu voor een mensenrechtenorganisatie en Bob is nog steeds agent en gaat weer undercover. Er is namelijk een illegaal wapennetwerk dat gestart is in Syrië, maar nu ook in België bevindt.

De serie is ook razend populair in het buitenland. Zo legt Elise Schaap uit aan RTL Boulevard: ‘Ik ging er stiekem altijd prat op dat ik niet of nauwelijks werd herkend. Dat is sinds Undercover wel anders, haha. Het is ook bijzonder om te ervaren hoe enorm de reikwijdte van zo’n productie is, omdat het wereldwijd wordt uitgezonden. Ik krijg berichten uit Brazilië, Japan, Amerika… Het is ontzettend leuk om onderdeel te zijn van een serie die iedereen kent.’

Geschreven door: Jara Goeijenbier
Beeld:Netflix


© Alles over Series

Lees ook