Barack en Michelle Obama in gesprek met Netflix over eigen series

Obama en Netflix

Wanneer je dacht dat Netflix al op zijn hoogtepunt zat qua ideeën en samenwerkingen, dan slaat het volgende nieuws werkelijk alle verwachtingen. Naar verluidt zijn ex-president Barack Obama en voormalig first lady Michelle Obama hun eigen Netflix-content aan het ontwikkelen. Het zou de bedoeling zijn dat het echtpaar inspirerende verhalen gaat vertellen, aldus The New York Times.

Het dagblad meldt dat de overeenkomst voor Obama en Netflix nog niet definitief is, maar ze wisten wel wat het zou gaan inhouden. Het zal draaien om ‘een serie spraakmakende shows’ met mogelijke gesprekken met de Obama’s over onderwerpen die aan bod kwamen tijdens zijn tijd in het Witte Huis zoals de gezondheidszorg, stemrecht, immigratie, het buitenlands beleid en klimaatverandering. Michelle Obama zal ook content creëren, die bij haar past over onderwerpen waar ze passie voor heeft. De deal zou daarnaast ook inhouden dat het paar documentaire of fictieve programmering op Netflix zal ondersteunen die samenvalt met hun eigen overtuigingen en waarden. Het aantal afleveringen voor de shows zijn nog niet vastgesteld.Obama is niet van plan zijn Netflix-shows te gebruiken om te reageren op president Trump of conservatieve critici. De deal is wel een bewijs dat Obama van plan is betrokken te blijven bij verschillende civiele zaken binnen het land. Het is nog onduidelijk hoeveel geld er zal worden betaald voor deze Obama en Netflix samenwerking.

Naast Netflix hebben Amazon en Apple naar verluidt Barack Obama ook benaderd om eenzelfde soort deal. Voor Netflix is het neerzetten van de Obama-programmering een onderdeel van de eigen brede zoektocht naar originele inhoud. De streamingdienst concurreert namelijk dagelijks voor kijkers met HBO, Apple, Amazon en andere uitzendnetwerken. Het is nog wel even wachten tot Netflix de deal met de Obama’s rond heeft, dus we houden je op de hoogte.

Geschreven door: Angelique Wilms
Beeld: Barack Obama Presidential Library


© Alles over Series

Lees ook