Alles over de serie Young Wallander

serie Young Wallander

Vanaf 3 september is het zover en kunnen we kijken op Netflix naar de nieuwe serie Young Wallander. Maar waar gaat deze serie over? Wij namen hem onder de loep!

Young Wallander is gebaseerd op de succesvolle misdaadromans van Henning Mankell. Hij heeft in totaal dertien boeken geschreven over detective Kurt Wallander. De serie is een moderne vertaling van de avonturen van de legendarische detective Kurt Wallander, maar dan in het huidige gewelddadige misdaadmilieu van Zweden. Wanneer Wallander een tiener niet kan redden van een gruwelijke aanval, moet hij zijn eigen schuldgevoelens aan de kant schuiven om de misdaad op te lossen. Bekijk hieronder de trailer.Er is eerder al eens een serie over Kurt Wallander gemaakt maar de Netflix- serie gaat anders worden. In de nieuwe serie zien we de professionele en persoonlijke ervaringen die Kurt Wallander als jonge twintiger en pas afgestudeerde politieagent gevormd hebben. De Engelstalige dramaserie wordt verteld in zes afleveringen en bestaat uit een Britse en een Zweedse cast.

Adam Pålsson kruipt in de huid van Kurt Wallander. Misschien ken je hem nog uit The Bridge, hij had namelijk een grote rol in het derde seizoen van die Scandinavische serie. Tegenover hem speelt onder meer Leanne Best die we kennen uit de series Cold Feet en Line of Duty.

Deze serie is dus eentje om toe te voegen aan je kijklijstje voor volgende maand. Vanaf 3 september is de serie Young Wallander in zijn geheel te zien op Netflix.


© Alles over Series

Lees ook