Alles over seizoen 4 van The Crown

Netflix abbonnees

Kijk nu seizoen 4 van The Crown op Netflix! Alle tien de afleveringen van het nieuwe seizoen van de bekroonde televisieserie zijn nu te zien! Dit seizoen wordt extra bijzonder, want het introduceert twee van de meest interessante figuren in de geschiedenis van Koningin Elizabeth II: Princess Diana en Margaret Thatcher, “The Iron Lady”.

[SPOILERS!] In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het nieuwste seizoen van The Crown. Dus als je nog niet zover bent, raad ik je aan later terug te komen!Change will challenge tradition

In dit vierde seizoen van The Crown krijgt het Britse Koninklijk Huis te maken met drastische veranderingen tussen de jaren ’80 en ’90, die de toekomst van Engeland zullen bepalen. Iets wat daar een grote rol in gaat spelen is de komst van de allereerste vrouwelijke premier. Margaret Thatcher (gespeeld door Gillian Anderson) gaat de strijd aan met het onverantwoordelijk optreden van de mannelijke politiek, met als doel het herstel van de Britse economie en de trots van het Verenigd Koninkrijk. En ook in Huize Windsor wordt het spannend wanneer Prince Charles van Wessex verliefd wordt op Lady Diana Spencer (gespeeld door Emma Corrin), terwijl hij op dat moment al een relatie heeft met Camilla Parker Bowles (gespeeld door Emerald Fennell).

De cast van seizoen 4

Hieronder de voornaamste castleden in dit seizoen van The Crown.

De terugkerende gezichten:

Olivia Colman als                      Queen Elizabeth II

Tobias Menzies als                    Prince Philip

Helena Bonham Carter als      Princess Margaret

Josh O’Connor als                     Prince Charles

Erin Doherty als                        Princess Anne

Emerald Fennell als                 Camilla Parker Bowles

Marion Bailey als                      Queen Elizabeth The Queen Mother

Charles Dance als                     Louis Mountbatten

En de nieuwkomers:

Emma Corrin als                      Princess Diana

Gillian Anderson als                Margaret Thatcher

seizoen 4 van The Crown

Dit wordt het laatste seizoen met deze cast. Seizoen 5 zal gaan over een nieuwe periode in de geschiedenis van Engeland. Olivia Colman zal worden opgevolgd door actrice Imelda Staunton als The Crown’s volgende Elizabeth II.

Belangrijke gebeurtenissen die in dit seizoen aan bod komen:

1979: Op 4 mei wordt Margaret Thatcher de eerste vrouwelijke minister-president van het Verenigd Koninkrijk.

1979: Op 27 augustus wordt Louis Mountbatten vermoord door een lid van de IRA. Hij was de Graaf Mountbatten van Burma en Admiraal van de Vloot. Ook was hij de ‘uncle Dickie’ van Prince Philip. Hij was 79 jaar.

1981: Op 29 juli trouwt Prince Charles met Lady Diana Spencer.

1982: De Falklandoorlog vindt plaats tussen het Verenigd Koninkrijk en Argentinië, van 2 april tot 14 juni.

1982: Prince William wordt geboren op 21 juni: zoon van Charles en Diana; en later hertog van Cambridge.

1982: Het Michael Fagan Incident, op 9 juli. De Britse man wist in te breken bij Buckingham Palace en de slaapkamer van Elizabeth II te bereiken.

1983: Prince Charles en Princess Diana maken een toer naar Australië en Nieuw-Zeeland.

1984: Prince Harry wordt geboren op 15 september: zoon van Charles en Diana; en later Hertog van Sussex.

1989: Princess Diana vloog mee op de Britse Concorde, een supersonisch passagiersvliegtuig.

seizoen 4 van The Crown

Het wordt spannend!

Dit vierde seizoen van The Crown wordt dus mega spannend! We willen natuurlijk de ijzeren vuist van Lady Margaret Thatcher zien, maar ook rondom Charles en Diana zit dit seizoen boordevol drama. Mis het niet! Kijk nu alle nieuwe afleveringen van seizoen 4 van The Crown op Netflix!

seizoen 4 van The Crown

Geschreven door: Julian Fillekers
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook