Netflix en tv kijktip: ‘Modern Family’

Kijktip Modern Family

Ieder jaar slaat de schrik me om het hart: Modern Family stopt. Maar iedere keer blijkt gelukkig het vals alarm. En dat is maar goed ook, want er kunnen wat mij betreft niet genoeg afleveringen worden gemaakt. Tijd voor een Kijktip Modern Family om op een rij te zetten wat deze serie zo leuk maakt.

Vanaf 2009 is Modern Family niet meer van de televisie af te krijgen. De Amerikaanse comedyserie vertelt het alledaagse verhaal van de pater familias Jay Pritchett. Die heel wat te stellen heeft met zijn Colombiaanse vrouw Gloria (inclusief latina karakter) en haar zoontje. Zijn eigen kinderen uit een eerder huwelijk, Claire en Mitchell, hebben eveneens hun handen vol aan een eigen gezin. Maar de drie totaal verschillende gezinnen vormen samen toch één grote familie. Een verademing, want het traditionele idee van een familie wordt in deze serie compleet losgelaten en dat zorgt voor hilarische momenten.Door de imperfectie van de personages herkent iedereen wel iets in de serie. Het tweede gezin bestaat uit Claire (een controlfreak die iets te veel van haar chardonnay geniet) en Phil Dunphy (doet het liefst alsof hij nog steeds 12 is). Zij hebben drie kinderen: de mooie maar niet zo slimme Hayley, de hoogbegaafde Alex en mafkees Luke.

Het derde gezin bestaat uit Mitchel Pritchett en de extravagante Cameron. Spoiler alert, ook in de serie wordt het homo huwelijk eindelijk gelegaliseerd. (yay!). Daarnaast adopteren ze een dochtertje uit Vietnam. Wat mij betreft meteen een goede reden om de serie te kijken; waar vind je anders een stel dat hun dochter op lion king- achtige manier aan hun familie wil voorstellen?

De serie wordt gefilmd vanuit een documentaire standpunt, waardoor je het gevoel hebt dat je letterlijk bij de cast op schoot zit. Regelmatig praten de personages recht in de camera, alsof ze echt geïnterviewd worden. Een meesterlijke zet. Een ander groot pluspunt is het fantastische script. Niet één maar alle personages krijgen heerlijke humoristische zinnen toegeworpen. Misschien een kwestie van smaak, maar wie niet lacht bij deze serie, heeft wat mij betreft slechte humor.

De serie is zo geschreven dat je in principe alle afleveringen los van elkaar zou kunnen zien. Natuurlijk mis je dan de hoofdlijnen of zijn de kinderen tien centimeter gegroeid. Maar iedere aflevering heeft genoeg op zichzelf staande verhaallijnen om het goed te kunnen volgen. Dat is dan ook direct de reden dat ik deze serie meer dan een keer kan bingewatchen. Extreem opletten hoeft niet en je houdt er direct een goed gevoel aan over. Als je op zoek bent naar iets leuks en luchtigs, is dit je nieuwe favoriete serie.

Seizoen 1 tot en met 7 staan nu op Netflix en de cast is op dit moment bezig met het filmen van het negende seizoen. Dus het gerucht dat Modern Family stopt na seizoen 10 negeer ik nog even.

Geschreven door: Romi Hootsmans
Beeld: Netflix

Modern Family is te zien op Netflix en Comedy Central.

 


© Alles over Series

Lees ook