Recap: Love Island NL week 1

week 4 van Love Island

Het tweede seizoen van Love Island Nederland is weer van start gegaan. Dit keer met een nieuwe presentatrice: Monica Geuze. De gloednieuwe afleveringen zijn dit keer daarnaast alleen op Videoland te bekijken. Lees hier de recap van de eerste week van Love Island.

De villa van het eerste seizoen Love Island staat er nog. Bijna alles ziet er nog hetzelfde uit, op een paar kleine veranderingen na. Zo heeft de woonkamer een kleine update gekregen zodat het er wat gezelliger uitziet. En er is buiten een extra bed bij gekomen waar de Islanders kunnen chillen. Overigens had de productie ook wel wat mogen doen aan ’t afzichtelijke cursieve lettertype op de muren. Maar dat terzijde.De nieuwe Islanders lijken er in ieder geval geen moeite mee te hebben. Als eerste komen de vrouwen binnen: Victoria, Sha, Lisa, Alicia en Melody. Gevolgd door de mannen: Thijs, Daniël, Luca, Mac en Ziggy. De mannen mogen de eerste move maken en kiezen een dame uit om een koppel mee te vormen. Vooral de hoogblonde Victoria lijkt populair. Eerst wordt ze gekozen door Daniël, waarna Mac haar bij Daniël vandaan steelt. Daniël teleurgesteld. Mac blij. Maar uiteindelijk gaat Islander Ziggy er vandoor met de favoriet Victoria. Mac tóch teleurgesteld. “Karma is a bitch”, aldus Monica Geuze.

De eerste koppels zijn in ieder geval een feit:
Mac – Sha
Daniël – Melody
Ziggy – Victoria
Thijs – Lisa
Luca – Alicia

Mac mag zichzelf toch wel heel hard in z’n handjes knijpen, want hij een Sha lijken een match made in heaven. Gelukkig heeft ‘ie zich goed voorbereid: hij heeft een groot pak condooms mee. Be prepared, Sha.

Terwijl de Islanders het naar hun zin lijken te hebben de eerste avond, slaat de gemoedelijke sfeer al snel om. Er is namelijk een nieuwe Islander in het pand: Ray. En hij mag meteen op date met een dame uit de villa. Melody wil wel, maar Ray heeft geen oog voor haar en gaat op date met Alicia. Maar ondanks de champagne lijkt ze niet onder de indruk. Had Ray toch voor Melody moeten kiezen.

Op de tweede dag mag Ray een van de meiden kiezen om een koppel mee te vormen. “Kies Melody!”, hoor je heel Nederland schreeuwen. Nope, hij gaat voor Lisa. Lisa is gecharmeerd, maar lijkt stiekem toch meer interesse te hebben voor Knotje Thijs. Ray, misschien wordt het tijd om naar ons te luisteren en voor Melody te kiezen.

Melody heeft haar week niet, want ook haar koppelpartner Daniël geeft aan dat hij hen twee slechts verder ziet gaan als vrienden. Maar terwijl Melody het allemaal niet meer ziet zitten, lijkt de vonk tussen Mac en Sha inmiddels overgeslagen naar een vuurtje. Want we zien een zoen! Overigens heeft Mac wel nog appel in z’n mond tijdens de kus. En de keer daarop dat we hen zien zoenen, stinkt hij naar ui. Eet je mond eens leeg, Mac. Of Sha moet beter leren plannen.

Op dag vier is het tijd voor maar liefst twee nieuwe Islanders in het huis. De twee nieuwe dames Cheyenne en Valerie mogen allebei op date. Cheyenne kiest Thijs. En Valerie kiest Luca. Want ze vindt z’n haar zo leuk.

Als Luca op date gaat in zijn ‘slicke outfit’, schiet dat toch een beetje in het verkeerde keelgat bij zijn koppelpartner Alicia. Al is dat volgens haarzelf omdat hij haar een high five geeft. Het was een ijskoude high five, dat moeten we haar nageven. Gelukkig wordt de gespannen sfeer in het huis de volgende dag goedgemaakt met een heerlijke ordinaire Battle of the Booty. (Waar zijn de mannen die met hun billen moeten schudden?!).

Diezelfde avond wordt de herkoppeling aangekondigd. Veel emoties en tranen bij de dames. Want er moet iemand van hen naar huis. Is het een van de nieuwe meiden? Of heeft Melody het echt zo slecht getroffen dat ze de eerste week al haar spullen mag pakken? En zijn Mac en Sha echt zo’n powerkoppel? Zetten ze (in hun eigen woorden) “samen de villa in de fik”? Zullen zij er uiteindelijk vandoor gaan met die 25.000 euro? Of juichen we nu te vroeg? We zien het volgende week!

Geschreven door: Nina Leek
Beeld: RTL/Videoland


© Alles over Series

Lees ook