5 goede reality series op Videoland

Reality series: jouw zorgen even vergeten en dan lekker op de bank kijken hoe andere mensen bezig zijn met leven. Daarom hebben we een top 5 voor je gemaakt van reality series op Videoland, die je echt even terug moet kijken.

Married at first sight
Peter van der Vorst presenteert het reality programma en het is misschien niet een hele goede serie met veel diepgang, maar het is wel gewoon heel leuk. De vrijgezellen die mee doen aan dit programma worden op basis van wetenschappelijk onderzoek aan elkaar gekoppeld en ontmoeten elkaar pas bij het altaar. Daarna gaat het getrouwde stel samen op huwelijksreis, daar pas leren ze elkaar kennen. Na vijf weken is er een check up met de koppels en ze moeten dan de keus maken of ze getrouwd willen blijven of willen scheiden.

Foute Vrienden
Dit programma is echt fantastisch grappig. En hoewel het geen diepgang heeft, behoort het daarom toch in deze top 5. Pepijn Gunneweg, Pim Muda en Albert-Jan van Rees zetten zichzelf in dit programma, iedere aflevering weer, vreselijk voorschut. Het is vaak zo gênant dat je niet kunt kijken zonder plaatsvervangende schaamte te voelen. De heren krijgen een oortje in en terwijl één persoon wordt neer gezet in een alledaagse situatie (denk aan de supermarkt, op straat of in een winkel), geeft de rest via het oortje instructies over wat die persoon moet zeggen en doen. Dit levert hele, héle gênante momenten op. Heerlijk.

Levenslang met dwang
Jan Kooijman gaat met acht deelnemers die zware dwangneurose hebben naar Thailand, om daar met hen een roadtrip te maken. Tijdens deze reis moeten de deelnemers allerlei verschillende opdrachten doen waarbij ze flink op de proef worden gesteld en geconfronteerd worden met hun dwangneurose. De kandidaten stellen een persoonlijk doel dat ze tijdens de reis willen behalen. Dit alles gebeurt natuurlijk onder begeleiding van professionals, die ook mee zijn op reis.

Special Forces: Een Week in de Hel
Dit een bijzondere en Britse documentaire serie. Je krijgt namelijk een kijkje in het selectieproces van de speciale eenheden. En deze is echt ontzettend bizar. Om toegelaten te worden bij de Special Forces moeten de kandidaten de meest heftige beproevingen doorstaan. Het is zo ontzettend zwaar dat kandidaten zich vrijwilliger terugtrekken, kandidaten medisch worden teruggetrokken of worden ontslagen vanwege slechte prestaties.

Internetpesters aangepakt
Deze reality serie wordt gepresenteerd door onderzoeksverslaggever Peter R. de Vries. Hij gaat op zoek naar de personen die zich verschuilen achter het internet. Het kan bijvoorbeeld gaan over iemand die op Facebook racistische uitingen doet of over iemand die online onzedelijke dingen doet met kinderen. Maar hij gaat ook opzoek naar een vrouw haar stalker. De serie is spannend en ze zorgen ervoor dat je je goed kunt inleven in de slachtoffers.

Er zijn nog veel meer leuke (en Nederlandse!) reality series te vinden dus bekijk het hele aanbod op Videoland.

Geschreven door: Lily Lange
Beeld: BBC, RTL5, RTL XL


© Alles over Series

Lees ook