‘Friends’ vanaf 1 januari te zien op Netflix!

Friends op Netflix

Vorige week bleek een bericht over de toevoeging van de serie Friends op Netflix in Nederland vals alarm. De serie werd alleen in Amerika toegevoegd aan het aanbod, tot grote teleurstelling van de fans. Maar Sinterklaas en Netflix leveren vandaag het beste cadeautje ooit voor Nederlandse abonnees: vanaf 1 januari 2018 zijn alle seizoenen (1 t/m 10) van Friends voor het eerst via de online entertainment-service beschikbaar in ons land!

In maar liefst 236 afleveringen zag een grote fanschare vanaf 1994 alle grappige, ontroerende en voor velen herkenbare situaties van Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe en Joey. Deze hechte vriendengroep besprak in elke aflevering de perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar in het ‘Central Perk’ koffiehuis. In latere seizoenen kwamen ook onderwerpen zoals ontrouw, (co-)ouderschap en adoptie aan de orde.

In Nederland werd Friends veel aangevraagd via het formulier op de help-website van Netflix. Hierdoor heeft de online entertainment-service besloten de volledige serie voor de Nederlandse abonnees beschikbaar te maken.Friends gaat over de levens van een hecht groepje vrienden in New York. Monica Geller (Courtney Cox), een wannabe chefkok met enkele neurotische trekjes, woont samen met jeugdvriendin en fashionista Rachel (Jennifer Aniston) in een appartement in Greenwich Village. De twee vriendinnen worden met (niet altijd wijze) raad en daad bijgestaan door de excentrieke masseuse Phoebe (Lisa Kudrow). Tegenover hen wonen best buds Chandler en Joey, respectievelijk gespeeld door Matthew Perry en Matt LeBlanc. Chandler is de eeuwige sarcast met een klein hartje en een onduidelijke baan in de ICT, Joey een flirterige Italiaans-Amerikaanse acteur wiens carrière maar niet van de grond lijkt te komen. De nerdy paleontoloog Ross Geller (David Schwimmer), broer van Monica en al net zo’n wijsneus als zijn zus, maakt de vriendengroep compleet. De zes personages komen elke aflevering samen in koffiehuis ‘Central Perk’ om hun perikelen op gebied van liefde, vriendschap en werk met elkaar te bespreken.

Met vanaf 1 januari Friends op Netflix belooft het dus een goed seriebegin van het nieuwe jaar te worden!


© Alles over Series

Lees ook