Einde van Netflix- serie ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’ is in zicht

Netflix- serie ‘Unbreakable Kimmy Schmidt’

Aan alles komt een einde, zo ook aan TV-series. Na vier seizoenen vol hilarische situaties, valt ook het doek voor de sitcom Unbreakable Kimmy Schmidt. Voor fans van de serie is er gelukkig ook nog goed nieuws, namelijk dat er nog steeds een kans bestaat dat het verhaal verder zal gaan in de vorm van een film.

Gered worden uit de handen van een groep die het einde van de wereld voorspelt en vervolgens van voor af aan moeten beginnen in de echte wereld. Het overkomt Kimmy in Unbreakable Kimmy Schmidt. In plaats van te sobben en als slachtoffer haar leven te leiden, begint ze in New York opnieuw aan haar leven. Zo positief mogelijk bouwt ze haar leven weer op, terwijl ze nieuwe mensen ontmoet en nieuwe ervaring opdoet.

In eerste instantie was de serie bedoeld als een sitcom met enkel dertien afleveringen voor het TV-netwerk NBC, maar werd de productie verkocht aan Netflix. De streamingsdienst bestelde direct een tweede seizoen en er kwam ook een derde reeks afleveringen. Hoewel het vierde seizoen nog niet is begonnen, is er nu wel bekend dat de stekker er de aankomende reeks uit zal worden getrokken.De makers van de serie menen tegenover Deadline dat iedereen achter de schermen het eens was dat het na dit seizoen een goed moment zou zijn om de serie te laten eindigen. Zeker omdat het verhaal was geschreven met slechts één seizoen in het achterhoofd. Dat neemt niet weg dat er nog een aantal onderbelichte zaken zullen zijn, die nog wat uitleg nodig kunnen hebben. In plaats van er nog een vijfde seizoen aan te plakken waar maar voor de helft script voor geschreven kan worden, wordt er momenteel gepraat over een mogelijke film die het hele verhaal voor eens en altijd af zou kunnen sluiten.

Eind mei zal de eerste helft van het vierde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt te zien zijn (de eerste zes afleveringen), de tweede helft volgt later. Een exacte datum voor die afleveringen is nog niet bekendgemaakt.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook