5 interessante documentaires op Netflix uit 2020

documentaires op Netflix

Weet jij niet meer wat je moet kijken op Netflix? En wil je graag een documentaire zien? Lees dan hier vijf interessante documentaires op Netflix van het afgelopen jaar die jij moet zien!

The Social Dilemma

Deze Amerikaanse docudramafilm, The Social Dilemma, legt bloot wat de negatieve gevolgen zijn van sociale media op de maatschappij. Het laat zien dat social media een enorme invloed heeft op ons leven. The Social Dilemma is geregisseerd door Amerikaanse filmmaker Jeff Orlowski. Hij is het meest bekend voor het regisseren en produceren van de met een Emmy Award bekroonde documentaire Chasing Ice en Chasing Coral. De documentaire duurt anderhalf uur en is zeker aan te raden voor iedereen die socialen netwerken gebruikt en geïnteresseerd is in de gevolgen daarvan.American Murder The Family Next Door

De documentairefilm American Murder: The Family Next Door is dit jaar verschenen op Netflix. Het gaat over de verdwijning van Shanann Watts en haar kinderen en de gruwelijkheden die daarop volgden. Aan de hand van onbewerkte, eerstehands beelden is te zien hoe het onderzoek naar de verdwijning is gedaan. De documentaire American Murder: The Family Nextdoor is een ontroerende en spannende documentaire over echte misdaad die plaatsvond in Frederick, Colorado in de Verenigde Staten. Ben je geïnteresseerd in misdaadseries en films? Dan is deze documentaire iets voor jou.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Jeffrey Epstein: Filthy Rich is een documentaire die bestaat uit vier afleveringen. De documentaire gaat over het duistere leven van multimiljonair Jeffrey Epstein. Deze serie laat zien hoe rijk hij wist te worden, maar ook de geheimen achter de internationale sekshandel-operatie die leidde tot zijn arrestatie en uiteindelijke dood in de gevangenis in 2019. De slachtoffers van zijn seksueel misbruik komen uitgebreid aan het woord in de documentaire. Ze vertellen over hun ervaringen op zijn privé-eiland. De Netflix-docuserie zoekt zijn zaak tot op de bodem uit.

The Trials of Gabriel Fernandez

Deze misdaaddocumentaire, The Trials of Gabriel Fernandez, gaat over een waargebeurde moord en misbruik in 2013 van Gabriel Fernandez, een achtjarige jongen uit Palmdale, Californië. De documentaire gaat over een falende overheid, en instellingen die niet ingrepen toen alle signalen al op rood stonden. Het is een miniserie uit 2020 die bestaat uit zes afleveringen. De serie is aan te raden als je waargebeurde misdaad interessant vindt en de serie is zeker binge-waardig!

Tiger King

De achtdelige documentaireserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is een gigantische hit geworden in 2020. Iedereen op de sociale media had het erover. De documentaire gaat over het leven van privédierentuineigenaar, Joe Exotic, ook wel Tiger King genoemd. De serie richt zich ook op eigenaren van andere privédierentuinen in de Verenigde Staten. Onder andere op Carole Baskin, eigenaresse van Big Cat Rescue, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de verdwijning van haar ex-man. In de serie is ook de ‘ruzie’ te zien tussen Joe en Carole. Heb je deze populaire documentaireserie nog niet gezien? Ren dan snel naar je laptop om Tiger King: Murder, Mayhem and Madness te bingen!

Heb je deze interessante documentaires op Netflix gezien? Lees dan hier 5 Nederlandse documentaires die in 2020 zijn uitgekomen op Videoland.

Door: Isabelle Welling
Beeld: YouTube, Netflix


© Alles over Series

Lees ook