Recap ‘Riverdale’ S02E13: Een nieuwe moord

Recap Riverdale

Elke aflevering van Riverdale is er weer eentje met een boel drama en geheimen. Deze week was zoals we dat als trouwe kijkers van Riverdale gewend zijn gelukkig niet anders.

Het begint meteen al goed. Of nouja, goed, spannend is een beter woord. Moeder en dochter Cooper zijn druk bezig een lijk uit hun woonkamer weg te werken en dat brengt een hoop rommel met zich mee. Een paar litertjes bleek later ziet het huis er echter weer spik en span uit. De dames besluiten het lichaam van de Chic’s onbekende bezoeker weg te werken in een oude rioolbuis en bedekken het met een berg afval.Betty is nogal geïntrigeerd door de hele situatie en brengt een vervolgbezoekje aan het lijk waarbij ze zijn telefoon meeneemt. Terwijl haar moeder en nieuwe broer Chic gezellig aan een bordspelletje zitten (want daar ben je blijkbaar voor in de stemming na een moord) onderzoekt ze de telefoon. De onbekende blijkt een drugsdealer te zijn en ze confronteert Chic met zijn leugens over wie de man was. Hij springt meteen in de slachtofferrol en moeders verdedigt hem. Een eng lachje van Chic na zijn neptranen lijkt te vermoeden wat ik al dacht: die Chic heeft voert vast iets in zijn schild.

Recap Riverdale

Vader Hal, die al niks van Chic moest hebben en daarom het huis verliet, blijkt nogal eens een bezoekje te brengen aan Cheryls moeder. Haar nieuwe leven als gezelschapsdame bevalt haar goed, maar volgens haar is Hal echter niet zomaar een klant. Cheryl vindt de affaire niks, en geef haar eens ongelijk. Hal ruikt onraad in huize Cooper. Of beter gezegd, hij ruikt bleek. En waar is het tapijt uit de woonkamer opeens gebleven?

Archie worstelt ondertussen met het feit dat hij onderdruk gezet wordt door een FBI agent terwijl hij ook indruk probeert te maken op schoonvader en maffiabaas Hiram Lodge. Dat een van de maffiabazen vermoord blijkt te zijn maakt zijn situatie er niet makkelijker op. Veronica lijkt er opeens vrede mee te hebben dat haar familie eigenlijk een soort maffiafamilie blijkt te zijn en ze doet vrolijk mee aan de onderhandelingen die daarbij komen kijken. Zo zetten ze burgemeester McCoy goed onder druk: ze is gespot bij een motel met haar minnaar sheriff Keller. Wat een affaires opeens in Riverdale!

Betty en Jug groeien na de break-up weer naar elkaar toe en Betty vertelt hem zelfs over de moord. Ze komen erachter dat de auto van de dode nog in de straat geparkeerd staat, wat natuurlijk niet erg handig is: dat gaat een keer opvallen. Ze slaan de handen in een en duwen de auto ’s nachts het water in. Jughead besluit zijn vader FP in te lichten over de moord. Best een slimme keus vind ik, want laten we eerlijk zijn: de beste man heeft natuurlijk ervaring met het wegwerken van een lijk (Jason Blossom). Hij is inderdaad zo aardig om het lijk uit de rioolbuis te halen en ergens anders te begraven. Na deze vriendendienst drinken FP, Jughead, Betty en Alice gezellig een milkshake bij Pop’s. Ligt het aan mij of lijken ze niet enorm onder de indruk van het voorval?

Recap Riverdale

Archie besluit niet te zwichten onder de druk van de FBI agent. Hij biecht alles op bij Hiram Lodge en waarschuwt hem voor de FBI. Die Archie, wat een loyale vent is het toch ook. Die nacht wordt hij plotseling opgehaald door de chauffeur van de Lodges ‘omdat zijn baas hem wil spreken’. De chauffeur mist opzettelijk de afslag naar het huis van de Lodges en Archie wordt nu toch een beetje zenuwachtig en achterdochtig. Ik geef hem groot gelijk: zou Hiram hem van kant maken? Eenmaal afgezet op een afgelegen plek ver weg van Riverdale blijkt de baas in kwestie Hermione Lodge te zijn, die de afgelopen afleveringen steeds sluwer en slinkser is gaan lijken. Zoals het een echte maffiabaas betaamt wacht ze hem op in een zwarte jas aan de rand van een indrukwekkende en gevaarlijk uitziende klif. Het beeld van Archie die van de rand van de klif wordt geduwd komt direct in me op. Moeder Lodge vertelt Archie dat de FBI agent nep is en alles een test was. “You passed. Welcome to the Family” sluit ze de aflevering af. Oké, ze gooit hem dus niet van die klif, maar dit kan niet veel goeds betekenen…

Geschreven door: Britte van Erven


© Alles over Series

Lees ook