Netflix Kijktip: de serie Trinkets

Trinkets

Ben je op zoek naar een nieuwe serie om te bingen? Er staan twee seizoenen van Netflix-serie Trinkets op je te wachten. De spannende, maar ook hilarische serie maakt het moeilijk om op te houden met kijken, lees hier waarom!

Trinkets vertelt het verhaal van een rouwende tiener, Elodie, die met twee klasgenoten bevriend raakt nadat ze elkaar ontmoeten in een groep voor mensen die verslaafd zijn aan winkeldiefstal. De drie meiden gaan met hun problemen om door dingen te stelen en zo afleiding te vinden.Elodie Davis (gespeeld door Brianna Hildebrand) is haar moeder verloren in een auto ongeluk en heeft onwijs veel moeite met het verwerken van haar dood. Om het erger te maken moet ze nu ook nog eens verhuizen naar een andere stad. Daar woont haar vader met zijn nieuwe vrouw en haar zoon. Elodie kent niemand hier en vindt rust in haar comfortzone: winkeldiefstal. Ze heeft een koffer vol met gestolen spullen onder haar bed liggen. Haar vader denkt dat ze gestopt is met winkeldiefstal, gezien ze naar een support groep gaat voor mensen die willen stoppen met stelen. Daar ontmoet Elodie Moe en Tabitha.

Moe Truax (gespeeld door Kiana Madeira) is rebels en heeft een lekker grote bek. Desondanks is ze enorm intelligent en haalt ze hoge cijfers op school. Ze steelt om een gevoel van controle te krijgen in het leven. Tabitha Foster (gespeeld door Quintessa Swindell) komt van een rijk gezin en is populair op school. Je zou denken dat ze een perfect leven leidt, maar ondertussen heeft ze een gewelddadige vriend en problemen thuis. Ze steelt om om te gaan met de tweestrijd waar ze dagelijks last van heeft.

Trinkets

Gedurende de afleveringen maken ze meiden van alles mee. Liefde, verdriet, blijdschap, ze gaan door alle emoties. Ze worden steeds beter bevriend met elkaar en je leert als kijker steeds meer over wat het drietal gemaakt heeft zoals ze zijn. Het is moeilijk om niet gehecht te raken aan ze.

 

Trinkets is geïnspireerd op de films 10 Things I hate About You en The Breakfast Club. Het is een tienerdrama die onwijs mooi laat zien hoe moeilijk opgroeien is. De serie laat voor de verandering niet alleen de leuke kanten van jong zijn zien, maar vertelt ook dat het verwarrend is en dat het super stressvol kan zijn om een middelbare scholier te zijn. Het laat rauwe emoties zien op een manier die iedereen, jong en oud, zal herkennen.

Er komt geen derde seizoen na de twee seizoenen die nu op Netflix staan. De schrijvers van de serie Trinkets zeggen dat er niets meer te vertellen is, dus dat het niet nodig is om nog meer afleveringen te maken. Goed punt. Het is beter om een paar steengoede seizoenen te hebben, dan veel slechte seizoenen die er alleen maar zijn voor het geld. Onwijs jammer, maar dat maakt de serie ideaal om in één ruk uit te kijken!

Geschreven door: Daniela van der Lubbe
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook