‘Undercover’ wordt eerste Nederlands-Belgische Netflix-serie

Nederlandse Netflix serie

Ons kikkerlandje moest er even op wachten, maar nu is het dan eindelijk zover: er komt een Nederlandse Netflix serie met de naam Undercover. Er is wel nog een klein beetje extra geduld nodig, de serie is pas 2019 beschikbaar voor abonnees.

Met hoofdrollen voor Nederlandse sterren zoals Anna Drijver, Elise Schaap en Frank Lammers lijkt het met de cast wel goed te zitten. Zij moeten invulling gaan geven aan een misdaadserie van tien afleveringen, die is geïnspireerd op ware gebeurtenissen: Ferry Bouman, een succesvol XTC-producent en een van de grootste ter wereld, leidt een comfortabel bestaan in een villa op de grens van Nederland en België. Dit verandert echter compleet wanneer twee undercoveragenten in Boumans leven infiltreren om zijn XTC-netwerk de das om te doen.

Nederlands-Belgische samenwerking
Veel Nederlandse media, Alles over Series incluis, schrijven wel over de eerste Nederlandse serie van Netflix, maar de Belgen hebben eigenlijk een grotere vinger in de pap. De productie wordt namelijk grotendeels gedaan door het Vlaamse productiebedrijf De Mensen en de Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT). De Nederlandse inbreng komt van Dutch Filmworks. Met Penoza hebben Belgische en de Nederlandse acteurs in ieder geval wel al bewezen prima te kunnen samenwerken.Wereldwijde ambities
De niet geringe rol van Nederland en België in het internationale drugscircuit was een grote inspiratie voor producer Jan Theys: “Ik vind het fascinerend om te zien welke gigantische rol Nederland en België spelen in de drugshandel. Nico en het hele team van schrijvers hebben fantastisch werk gedaan om dit opmerkelijke verhaal tot leven te brengen op het scherm.”

Kai Finke van Netflix is vooral enthousiast over de samenwerking en de wereldwijde ambities. “Het is erg opwindend om samen te werken met Nico, Jan, hun fantastische team bij De Mensen, VRT en Dutch Filmworks. We brengen Undercover naar onze Netflix-abonnees over de hele wereld. En we zijn vooral erg enthousiast dat de serie zijn Nederlandse première op Netflix krijgt,”

Dark
Onze oosterburen hebben trouwens ook al hun eerste Netflix-serie te pakken. Het gaat om de Duitse thrillerserie Dark. Het verhaal draait om de verdwijning van twee jonge kinderen. Dit maakt nogal wat los bij vier verschillende families. Tel daar een paranormaal vleugje bij op en je hebt de ingrediënten voor een veelbelovende serie. Of dat ook echt zo is valt natuurlijk nog te bezien. Dat oordeel kan geveld worden in december, want dan komt de Nederlandse Netflix serie uit.

Geschreven door: Carlo Doodeman
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook