Eerste trailer van George R.R Martins ‘Nightflyers’ verschenen

Fans van Game of Thrones moeten nog geduldig wachten totdat de opnames afgerond zijn en het uitzenden van het laatste seizoen begint. Toch zal in 2018 wel een tintje George R.R. Martin komen, aangezien er van nog één van zijn boeken een serie wordt gemaakt. Van deze serie Nightflyers is nu de eerste trailer verschenen en deze kan je hierboven bekijken.

De boeken die de basis legden voor Game of Thrones zijn namelijk niet de enige werken die van de hand van Martin komen. Ook Nightflyers is door de Amerikaan geschreven, maar lijkt totaal niet op het verhaal van Game of Thrones. Het was ook één van de eerdere werken van de schrijver, aangezien Nightflyers al in 1981 uitkwam. Martin zelf beschrijft het als een ‘horrorhuis in een ruimteschip’, en dat is precies wat de eerste trailer ook laat zien. Met schrikeffecten, knipperende lichten in donkere gangen en vooral een hele hoop bloed, is het duidelijk dat Nightflyers bedoeld is voor mensen die niet vies zijn van een portie horror.

Behalve de eerste beelden van de serie zelf, is er ook voor gekozen om Martin zelf en een aantal acteurs aan het woord te laten over het project. Hoogstwaarschijnlijk omdat het boek van Martin lang niet zo bekend is als de Game of Thrones-reeks. Naar eigen zeggen in Martin ook benieuwd hoe het ambitieuze idee zich houdt op TV. “Het is als Psycho in de ruimte, iets dat je nog niet eerder hebt gezien.”De horrorserie zal in de herfst van dit jaar verschijnen en een deel van de cast is ook bekend. Zo zullen Phillip Rhys (die een aantal afleveringen te zien was in Survivors) en Miranda Raison (bekend van Silk en 24: Live Another Day) in de serie te zien zijn.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: Syfy


© Alles over Series

Lees ook