Mogelijk toch zesde seizoen voor ‘Agents of S.H.I.E.L.D’

serie Agents of S.H.I.E.L.D

Ondanks terugkrabbelende kijkersaantallen, is het volgens bronnen binnen TV-netwerk ABC goed mogelijk dat er toch een zesde sen van de serie Agents of S.H.I.E.L.D komt. Tegenover MovieTVTechGeeks geven deze drie mensen aan dat de producenten van de serie nu al zekerheid hebben van ABC om met een zesde seizoen aan de slag te gaan.

Dat is opmerkelijk, aangezien ABC zelf aangeeft dat het nog van geen enkele serie heeft besloten of er nog een seizoen aan wordt geplakt. Ook werd Agents of S.H.I.E.L.D de afgelopen jaren pas op het allerlaatste moment vernieuwd waardoor er telkens naar een mogelijk einde toe werd geschreven door de scriptschrijvers. Zodoende zorgden de belangrijke mensen achter de schermen ervoor dat het einde van seizoen vijf ook het daadwerkelijke einde van de serie kan zijn.

Vorig jaar was het ook lang onzeker of agenten van organisatie S.H.I.E.L.D wederom avonturen zouden beleven. Toen bleek dat Disney op het allerlaatste moment een duimpje omhoog gaf voor het vijfde seizoen. Geruchten dat ook andere series gebaseerd op Marvel-stripboeken vernieuwd zouden worden, bleken onjuist. Bij Agent Carter werd de stekker na het tweede seizoen uit de serie getrokken en Inhumans hield het maar één seizoen vol voordat ABC het welletjes vond.Waar The CW Network superheldenserie na superheldenserie uitbrengt aan de hand van de DC-stipboeken (Arrow, The Flash, Black Lightning, Legends of Tomorrow en vele andere), is Agents of S.H.I.E.L.D vooralsnog de enige overlever voor Marvel TV. Dit jaar staan er geen nieuwe pilots op het programma, dus een zesde seizoen zou voor nog net dat ene jaartje rek zorgen.

Daarnaast is ook nog belangrijk welk einde de schrijvers voor seizoen vijf hebben bedacht en of daar nog wel iets aan vast kan worden geplakt. Met Avengers: Infinity War, een film over het Marvel universum, over een paar weken in de bioscoop, is het ook nog maar de vraag hoeveel impact die film heeft op de serie. Infinity War zal het universum van de films in ieder geval flink opschudden, waardoor de mogelijkheid bestaat dat ook de wereld van Agents of S.H.I.E.L.D er behoorlijk anders uit komt te zien. Nu maar hopen dat de tekstschrijvers daar al van op de hoogte waren.

Geschreven door: Richard Verweij
Beeld: ABC


© Alles over Series

Lees ook