Recap ‘Moordvrouw’ aflevering 7: Eindelijk antwoorden

aflevering Moordvrouw

In de vorige aflevering Moordvrouw was te zien dat Fenna, Dries en Evert werden opgepakt voor de moord op Ronald Dick. Dat was allemaal na het drama in de club met Santos. Deze aflevering gaan ze verder op zoek naar een manier om Rosman en Santos op te pakken. Voor wie werkt Santos nou eigenlijk? Is dat Rosman? Of andersom? Het is allemaal even onduidelijk. En daarbij vertrouwt ook eigenlijk niemand Dries honderd procent.

Evert, Dries en Fenna zitten allemaal in een cel. Ze weten dit alleen niet van elkaar. Totdat Evert Fenna hoort schreeuwen. Pas dan hebben ze door dat ze er allemaal zitten. Ondertussen zijn Bo en Bram hun hele werkplek aan het leeghalen omdat de politie ze op de hielen zit. Net als ze weg zijn komt de politie aan en valt het pand binnen. Alle computers zijn meegenomen, pistolen uit de kluis en alle papieren zijn van het bord gehaald. Ze gaan met de spullen naar het huis van Bo, een donkere ruimte. Heel donker zelfs.

Ze bekijken de beelden van de arrestaties en bedenken dan dat Santos niet weet hoe het is afgelopen met Dries. Hij was offline toen Dries werd gearresteerd.  Bo stuurt hem een berichtje met: ‘Game over guy. Can’t get your guy now.’ Santos zit in een lege ruimte met uitzicht op het water. Hij stuurt een bericht terug met: ‘I’ll tell you when this game is over.’ Bo vertelt hem dat Dries vast zit op het bureau, bureau Noord.Wat ze alleen niet weten, allemaal niet, is dat Dries al vrij is. Voordat hij het pand verlaat dreigt hij eerst nog even dat ze hier nog problemen mee gaan krijgen. Ook wil hij nog geregistreerd blijven, zo lijkt het alsof hij nog in de cel zit. Wat zou dat te betekenen hebben? Is hij iets van plan? Of is het voor Santos?

Fenna en Evert worden meegenomen voor verhoor.  Ze worden verhoord door Rita, hulpofficier van justitie. Wat een vervelende vrouw. Ik krijg helemaal de kriebels van haar. Ze zit Dries en zijn team continue in de weg. ‘Was de moord op Ronald Dick een eigen initiatief? De kogel kwam uit uw wapen?’ vraagt ze aan Evert. Maar Fenna en Evert houden hun lippen stijf op elkaar en zeggen niks. Ze moeten allebei weer terug hun cel in.

Dries wordt van zijn functie gehaald en kan volgens zijn baas ‘even een tijdje op vakantie’. Hij is ook niet bereid om Dries te helpen om Fenna en Evert uit de cel te krijgen. Hij wil liever weten wat de mol van het team van Rita gaat doen als ze weten dat ze een zondebok te pakken hebben, namelijk het team van Dries. Dries pakt een wapen uit een la en vertrekt.

Ondertussen is het Santos gelukt om het systeem te hacken van Bureau Noord. Als hij op een knop drukt gaat het alarm af. Alle deuren zitten dicht, behalve die van Fenna en Evert. Ze kunnen eruit. Even twijfelen ze, maar dan rennen ze heel hard het bureau uit. Ze zijn nu officieel voortvluchtig. Santos ziet ze weggaan, hij wacht tot Dries naar buiten komt. Dat gebeurt niet. Hij denkt dat hij in zijn cel is gebleven.

Evert, Fenna, Bo en Bram zijn in het huis van Bo en gaan door de opties die ze hebben. Evert gaat naar Naomi Rosman en Bram en Fenna gaan opzoek naar Dries. Dries houdt zich schuil op een boot. Evert is ondertussen in de auto van Naomi gaan zitten. Als Naomi instapt houdt hij een pistool op haar gericht. Dan wordt duidelijk dat zij iets te maken had met de moord op Ronald Dick: ‘Misschien dat we iets te slordig zijn geweest met het lichaam van Ronald.’

Fenna en Bram zijn op de boot bij Dries. Bram klemt Dries tegen het raam aan en houdt zijn arm op zijn keel. Hij zorgt ervoor dat hij bijna geen lucht krijgt. Hij wil nu eerlijke antwoorden. In het dossier, die nu verbrand is, stond allerlei informatie over Dries. Er zat namelijk gif in bepaalde onderdelen. Jaren later werden er kinderen ziek van: kanker, hersenschade etc. Dat mocht niemand weten vanwege schadeclaims. Santos is het gevolg.

Evert zit nog bij Naomi in haar auto en vertelt haar dat ze tegen haar vader moet zeggen dat hij geript wordt door Santos. Ze moet ervoor zorgen dat ze afspreken en Evert laten weten hoe laat en waar. Ze gaat meteen langs bij haar vader. Hij gelooft haar niet meteen: ‘Niemand ript Rosman. Waarom zou hij dat doen? Ik heb hem gered uit de handen van de chinees die hem liet verrekken in zijn tumoren. Zonder mij was hij er helemaal niet meer.’ Hij belt Santos en stelt voor te gaan lunchen bij De Uitkijk. Santos gaat akkoord en begint heel eng het liedje ‘Twinkle Twinkle Little Star’ te zingen.

Door een sms van Naomi weet Evert waar en hoe laat ze gaan afspreken. Ze gaan op weg naar De Uitkijk. Bo gaat binnen zitten, Fenna en Evert op de uitkijk in de keuken en Bram blijft achter in de auto. Santos is al binnen en zit alleen aan een tafel. Weer zingt hij ‘Twinkle Twinkle Little Star’. Dries zit nog op de boot. Hij wordt door Fenna op de hoogte gehouden.

De auto van Rosman komt met een hoog tempo aangereden. Maar Rosman stapt niet uit. Het is Naomi die naar binnen gaat. Ze doet een zakelijk voorstel aan Santos maar daar is Santos het niet helemaal mee eens. Bram houdt het niet meer in de auto en met een heel spannend muziekje loopt hij naar de auto waar Rosman mogelijk nog in zit. Het is zo spannend dat ik mijn hart voel kloppen. Maar helaas, geen Rosman.  In het restaurant is er ook flinke spanning. Santos dreigt om zichzelf te steken met de injectie die hij heeft meegenomen. Naomi stelt dan voor om hem mee te nemen naar hun huis.

Ze dragen Santos naar de auto van Rosman. Evert en de rest gaan er snel in een auto achteraan. Maar wat er daarna gebeurt zien we helaas pas in de volgende aflevering. Dan zijn we weer terug met een Recap van de volgende aflevering Moordvrouw!

Geschreven door: Charlotte van de Kant 
Beeld: RTL

 


© Alles over Series

Lees ook