3 redenen om WandaVision te kijken

Wandavision

De serie WandaVision is sinds afgelopen weekend te zien op Disney+ en het internet is nu al op hol geslagen door deze spraakmakende serie. Het lijkt één van de meest bizarre MCU-projecten ooit te worden. Lees hier 3 redenen waarom je deze gloednieuwe Marvel show WandaVision moet zien.

SPOILERS! – Dit artikel bevat lichte spoilers voor de serie WandaVision, en blikt terug op gebeurtenissen uit onder meer Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.Een geheel uniek verhaal

We komen terecht in een soapopera die – natuurlijk – gaat over Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), ofwel Scarlet Witch, en Vision (Paul Bettany). In de films zagen we dat de twee een relatie hebben. In WandaVision proberen de heks en de androïde na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame samen een nieuw leven te beginnen in de Amerikaanse suburbs, maar al snel gebeuren er vreemde dingen die doen vermoeden dat er iets niet klopt…

De serie roept gelijk talloze vragen op. Hoe zijn Wanda en Vision hier namelijk terechtgekomen? Hoe is Vision nog in leven, nadat hij in Infinity War door Thanos is vernietigd voor de ‘infinity stone’? Wat is hier nou eigenlijk aan de hand? Hier moeten we antwoord op krijgen.

Een ode aan Dick van Dyke

Op 15 januari verschenen de eerste twee afleveringen van deze gloednieuwe Marvelserie. Normaalgesproken zitten MCU-projecten boordevol actie, technologie, aliens en toffe krachten. Daarom is het voor fans wennen om Wanda en Vision te zien in een traditionele Amerikaanse soapsetting, een liefdesbrief aan de klassieke soapopera’s uit de jaren ’50. Compleet met de kleding, de accenten en de special effects van destijds, grijpt de serie terug op de gouden jaren van televisie.

Wandavision

WandaVision is dus heel anders dan wat we van Marvel gewend zijn. Voor deze serie werken regisseur Matt Shakman en president van Marvel Studios Kevin Feige samen met Dick van Dyke, de tv-legende achter The Dick Van Dyke Show, Mary Poppins, en vele andere klassieke films. Dat werpt zijn vruchten af, want deze eerste afleveringen hebben daardoor een nostalgische sfeer en dezelfde charmes als de televisie van vroeger.

Dit betekent overigens niet dat we geen geweldige actiemomenten en special effects gaan zien. We weten dat Marvel daar erg goed in is en alles lijkt bovendien tot nu toe te leiden naar een spectaculaire ontknoping van dit unieke verhaal.

 

‘Fase 4’ van de MCU

Met WandaVision is ‘fase 4’ van de Marvel Cinematic Universe officieel van start. De eerste twee fasen werkten naar Infinity War toe, waarin al onze helden hun krachten moesten bundelen om de ‘Mad Titan’ Thanos te verslaan. Met Avengers: Endgame als grote finale van de derde fase, is fase 4 nu aangebroken.

Wandavision

Dat betekent wederom een spectaculaire reeks aan Marvelfilms, maar deze keer ook een heleboel series zoals dus WandaVision. Zie hieronder de complete lijst aan films en series van Marvel die eraan komen:

 

Films

Black Widow (2021)

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)

Eternals (2021)

Untitled Spider-Man: Far From Home sequel (2021)

Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022)

Thor: Love and Thunder (2022)

Black Panther II (2022)

Captain Marvel 2 (2022)

Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2022)

Guardians of the Galaxy Vol. 3 (2023)

Blade

Fantastic Four

 

Series

WandaVision (2021)

The Falcon and the Winter Soldier (2021)

Loki (2021)

What if…? (2021)

Ms. Marvel (2021)

Hawkeye (2021)

She-Hulk (2022)

The Guardians of the Galaxy Holiday Special (2022)

Moon Knight

Secret Invasion

Ironheart

Armor Wars

I Am Groot

 

Marvel Studios heeft dus zeker niet stilgezeten. Met de gebeurtenissen uit WandaVision zou het plot van Doctor Strange in the Multiverse of Madness in gang worden gezet, waar Wanda een belangrijke rol in zal spelen.

De serie WandaVision is, met zijn knipoog naar de televisie van vroeger, een indrukwekkende serie. Die dus het begin vormt van een fantastische reeks aan verhalen die we later gaan zien. Wie weet wat Marvel allemaal voor ons in petto heeft…Kijk nu de eerste afleveringen van WandaVision op Disney+ om erachter te komen!

 

Geschreven door: Julian Fillekers

Beeld: Disney+


© Alles over Series

Lees ook