Eerste aflevering van Marvel serie ‘Cloak & Dagger’ breekt records

serie Cloak & Dagger

Het lijkt erop dat uitgeverij Marvel weer een hitserie in handen heeft. Marvel maakte namelijk onlangs de kijkcijfers van nieuwe superhelden serie Cloak & Dagger bekend en jawel: de serie slaat enorm aan.

Cloak & Dagger is een nieuwe actie- drama- én misdaadserie, gemaakt door Joe Pokaski. De serie wordt uitgezonden door FreeForm, het netwerk dat eerder bekend stond als ABC Family. Het is FreeForms eerste serie gebaseerd op stripverhalen, maar het lijkt precies te zijn waar de kijkers op zaten te wachten.Met Cloak & Dagger richt FreeForm zich voornamelijk op de jongere kijkers van het netwerk. De serie volgt de avonturen van twee tieners, Tandy en Tyrone, die een totaal verschillend leven leiden, maar beiden een traumatische ervaring hebben gehad als kind. De traumatische ervaring heeft hen beiden superkrachten gegeven, waardoor ze uiteindelijk bij elkaar worden gebracht. De twee tieners zijn allereerst bondgenoten, maar ontwikkelen romantische gevoelens voor elkaar.

De eerste aflevering van Cloak & Dagger werd uitgezonden op donderdag 7 juni en was daarbij de grootste serie-lancering van FreeForm in meer dan twee jaar. Maar liefst 1,64 miljoen mensen keken naar de première. Sinds de grote finale van Pretty Little Liars vorig jaar juni, werd nog geen enkele tv-uitzending van FreeForm zó goed bekeken. Marvel prees de serie als ‘het beste digitale debuut ooit in de geschiedenis van het netwerk’. In totaal werd de serie op zowel lineaire als digitale platforms maar liefst 7,3 miljoen keer bekeken.

Marvel veranderde wel een paar kleine dingen aan het superhelden verhaal, waar niet alle trouwe fans van waren gediend. In het stripboek krijgen de tieners hun krachten door experimentele drugs na een kidnap, terwijl ze ze in de serie verkrijgen door een traumatische ervaring. Ondanks sommige verdrietige fans is de serie door het dak gegaan en verwachten wij nog meer positieve verhalen.

Geschreven door: Janne Vogel
Beeld: FreeForm

 

 

 


© Alles over Series

Lees ook