Netflix Kijktip: Marvel’s Daredevil

serie Marvel’s Daredevil

In 2013 werd aangekondigd dat Marvel met Netflix zou gaan samenwerken aan een aantal verschillende series. De eersten die uitkwamen waren Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist. De serie Marvel’s Daredevil wordt gezien als de beste van deze shows, maar heeft het recht op deze titel?

In de serie Marvel’s Daredevil volgen we de blinde advocaat Matt Murdock (Charlie Cox) in zijn strijd tegen het onrecht in Hell’s Kitchen, New York. Matt raakte op vroege leeftijd blind door een ongeluk met chemicaliën. Hij kan dan wel niet meer zien met zijn ogen, maar het ongeluk heeft zijn andere zintuigen verbeterd. Overdag werkt hij samen met zijn beste vriend Foggy Nelson (Elden Henson) als advocaat, terwijl hij ’s nachts de straten opzoekt om tegen misdaad te vechten.In het eerste seizoen moet hij het dan ook opnemen tegen Wilson Fisk die wordt gespeeld door Vincent D’Onofrio die een ijzersterke performance geeft. Dit geld eigenlijk voor de hele cast, want ook Cox is fantastisch in zijn rol. Daarnaast geeft Jon Bernthal in het tweede seizoen als The Punisher een knap staaltje acteerwerk dat misschien nog wel beter is dan dat van D’Onofrio.

In het tweede seizoen moet Daredevil dan ook de strijd aangaan met The Punisher en de geheimzinnige organisatie ‘The Hand’. Beide seizoenen bevatten dan ook een fantastisch conflict en laten dan ook goed zien dat Marvel’s Daredevil weet hoe ze een verhaal moeten vertellen. Er waren immers hoge verwachtingen toen bekend werd gemaakt dat de Marvel/Netflix shows een andere toon dan de rest van de MCU zou krijgen.

Direct vanaf het eerste moment is dit dan ook erg duidelijk. Waar de MCU-films veel humor en de standaard superhelden thema’s behandeld, is Daredevil veel kleinschaliger. Hierdoor heb je veel sneller een connectie met de omgeving en de karakters, al helpt het ook doordat er meer ruimte is om de karakters te leren kennen. Daarnaast is Daredevil ook niet bang om bloed te laten zien of om te schelden, waardoor de serie een 16+ aanbeveling heeft. Hier maakt de serie echter ook gebruik van door middel van de verhaallijn. Zo zijn er verhaallijnen over drugshandel, moordcomplotten en terrorisme.

De drie seizoenen van Marvel’s Daredevil hebben dertien afleveringen. Hoewel dat dit in sommige opzichten goed is, werkt dit ook tegen de serie. Tuurlijk, je hebt meer ruimte om de karakters te leren kennen en meer verhalen te vertellen, maar dit is iets waar de show struikelt. Er is namelijk sprake van een kleine dip rond het midden van het seizoen. Hoewel dit op de binge niet opvalt, zijn sommige verhaallijnen wel wat sloom en dat is zonde. Toch blijft het leuk om te kijken. Wie nog niet eraan is begonnen; de serie vormt zeker een aanrader en kijkt makkelijk weg. Het heeft wat tekortkomingen maar als je Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist leuk vond, zal je deze waarschijnlijk ook erg leuk vinden.

Door: Luuc ten Velde
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook