Nieuw op Netflix in week 25: Onze serietips

Netflix serietips

Heb je alles al gezien? En ben je opzoek naar iets nieuws, maar weet je niet zo goed wat je wil kijken? Ook deze week heeft Netflix weer nieuwe series, seizoenen en afleveringen toegevoegd aan het arsenaal. Hier staan een paar Netflix serietips voor je op een rijtje. Er is voor ieder wat wils, er is actie, drama en mysterie, en wie weet steek je er nog iets van op ook!

Unsolved
De Netflix-original serie Unsolved is vanaf 18 juni te zien op Netflix. De serie is een gedramatiseerde versie van echte onderzoeken. In de afleveringen wordt de moord op de wereldwijde raplegendes Tupac Shakur en Biggie Smalls onderzocht.

Tupac Shakur werd door velen gezien als de meest invloedrijke rapper. In 1994 raakte 2Pac zwaargewond bij een gewapende overval. Hij overleefde 5 kogels, waarvan twee in het hoofd. In 1996 werd Tupac opnieuw beschoten, nadat hij bij een bokspartij van Mike Tyson in Las Vegas was geweest. Na een week in het ziekenhuis te hebben gelegen, waar onder meer een long verwijderd werd, overleed Tupac op 25-jarige leeftijd. Tot op heden is de dader van de moordaanslag niet gevonden.Christoper Wallace, beter bekend als Biggie Smalls of The Notorious B.I.G., werd in 1997 doodgeschoten toen hij een club verliet. De moord is tot op heden niet opgelost. Deze twee onopgeloste moorden zijn het onderwerp van de serie Unsolved. We volgen agenten in 2006 die aan de zaken werken en langzaam maar zeker puzzelstukjes bij elkaar weten te krijgen om de moordzaken op te lossen. Bekijk hier de trailer:

Voor fans van The Notorious B.I.G. en 2Pac is de serie Unsolved een must see. Iedere aflevering duurt een uur, dus je hebt genoeg om te kijken!

Explained
In de documentaire serie Explained komt iedere week een nieuw onderwerp aan bod. De beantwoordt alle belangrijke vragen die we op dit moment over een onderwerp hebben. Hoe zit het bijvoorbeeld precies met cryptovaluta? Waarom mislukken diëten altijd? En waarom zijn er zoveel mensen wild van K-pop?

De zevende aflevering van de serie Explained gaat over ‘The Stock Market’, oftewel de beurs. De aflevering die vanaf 20 juni te zien is, zoekt uit of de beurs een nauwkeurige afspiegeling is van de economische situatie. Er komen financiële specialisten aan het woord die de marktgeschiedenis bespreken. Waarom worden we doodgegooid met berichten over de beurs? En wat meet die beurs nu eigenlijk? De droge stof spreekt je misschien in eerste instantie niet erg aan. Maar de toegankelijke en vrolijke manier waarop Explained de onderwerpen uiteen zet, maakt de serie kijken niet alleen leerzaam, maar ook leuk om naar te kijken! In deze aflevering bijvoorbeeld wordt de basiskennis over de beurs uitgelegd door simpele voorbeelden, uitgebeeld door een meisje met een limonadekraam. De animaties die worden gebruikt zijn duidelijk en dynamisch. En met een tijdsduur van slecht twintig minuten, weten de makers van de serie Explained een heleboel informatie te proppen! In aandelen handelen kan een ingewikkeld spelletje zijn, maar de bazen spelen eigenlijk een beetje vals. Aanrader!


Supergirl

Om een ramp af te kunnen wenden, onthult Kara Danvers haar superkrachten en haar ware identiteit: Ze is Supergirl, het nichtje van Superman en de beschermster van National City.
Bekijk hier de promo van de finale aflevering van het derde seizoen Supergirl:

Aflevering 23 van de serie Supergirl is de grote finale van het derde seizoen. De aflevering heet ‘Battles Lost and Won’ en laat een hoop veranderingen zien die de toekomstige verhaallijn van de serie flink aanpassen.Zoals we gewend zijn laten de makers van de serie er geen gras over groeien en begint de finale van het derde seizoen middenin in de chaos van een gevecht. Alle helden proberen de stad en de wereld te beschermen, omdat Superman in het buitenland is om andere zaken te regelen.

Het kijken van deze finale aflevering van Supergirl is een absolute aanrader. Het is spannend, onverwacht en emotioneel. We nemen afscheid van bekende karakters en smachten naar het nieuwe seizoen!

Geschreven door: Sofie Bolder
Beeld: USA Network, Netflix


© Alles over Series

Lees ook