Geen nieuwe Marvel- series op Netflix

Marvel serie van Netflix

Al een tijdje is het onduidelijk hoe het verder gaat met de Marvel- series op Netflix, nu Disney een eigen streamingdienst gaat opzetten. Qua rechten was het duidelijk dat de Marvel- series die op Netflix te zien zijn zoals Daredevil en Jessica Jones, daar niet zomaar weg konden gaan. Maar nu is er wat meer duidelijkheid gekomen: de Marvel- series op Netflix blijven daar gewoon ongeacht hoeveel nieuwe seizoenen er komen, maar er komen geen nieuwe Marvel- series bij.

Dat liet Dan Buckley, de voorzitter van Marvel Entertainment, weten in een verklaring. “Die [nieuwe series] gaan naar netwerken en platformen die het meest geschikt zijn voor die content,” aldus Buckley. “waaronder de Disney-streamingdienst.”Wie straks benieuwd is naar de eigen streamingdienst van Disney zal in het begin niet diep in de buidel hoeven tasten. Deze wordt namelijk significant goedkoper dan Netflix liet Disney-directeur Robert A. Iger eind vorig jaar weten tijdens een teleconferentie over de kwartaalcijfers van het Amerikaanse bedrijf.

Een van de redenen voor de lagere prijs is volgens Iger dat er in het begin minder content te vinden zal zijn op de dienst van Disney. Het is de bedoeling om de prijs te gaan verhogen naarmate er meer films en series beschikbaar komen op de nieuwe dienst. De nieuwe dienst van Disney moet in 2019 in de lucht zijn.Beeld: ScreenGeek, Netflix


© Alles over Series

Lees ook