WandaVision onthult eindelijk wat er aan de hand is

Wandavision

De serie WandaVision zorgde dit weekend opnieuw voor een grote explosie op Twitter. Sinds afgelopen vrijdag is de vierde aflevering van dit spectaculaire Marvel-project te zien op Disney+ en die maakte veel los bij fans. Lees hier alles over deze verrassende aflevering van WandaVision, en wat we kunnen verwachten voor de toekomst van de serie en het Marvel Multi-Universum.

SPOILERS! – Dit artikel bevat grote spoilers voor de serie WandaVision.Een sitcom uit de jaren ’50 en ’60 over Wanda (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). Alle bewoners van het pittoreske Westview zitten erin vast. En de spectaculaire, vierde aflevering van de knotsgekke serie leert ons dat Wanda zelf de veroorzaker is! Ook blijkt Geraldine (Teyonah Parris) eigenlijk agent Monica Rambeau bij S.W.O.R.D. te zijn. Deze aflevering van WandaVision was dus een grote plottwist. En hoewel we nu antwoorden lijken te krijgen, weten we eigenlijk nog steeds niets.

“It’s all Wanda”

Monica Rambeau schokte de trouwe fans en kijkers van WandaVision met haar woorden “It’s all Wanda”, vlak nadat ze door de ‘Scarlet Witch’ uit Westview werd geslingerd. Het is dus Wanda die deze andere realiteit heeft gecreëerd, waar de bewoners van het dorp in vast zitten en waarin Vision nog levend is. Wanda is dus de schurk?

Hoewel alles erop lijkt te duiden, weten we nog niet helemaal zeker of Wanda in deze serie de slechterik is. Wanda is natuurlijk wel degene die voor deze abnormale activiteit zorgt, maar haar motief hiervoor is nog niet bekend. In eerdere films zagen we al dat Wanda haar eigen krachten nog niet helemaal onder controle heeft.

Misschien dat ze de dood van haar broer Pietro (gedood door Ultron in Avengers: Age of Ultron) en haar geliefde Vision (gedood door Thanos in Avengers: Infinity War) nog niet heeft kunnen verwerken. Daar duidde showrunner Jac Schaeffer op in een interview met The Wrap. ‘De serie draait om Wanda en Vision, en vormt een kans om wat diepgaander te kijken naar wie ze zijn’, vertelde ze. ‘We zijn allemaal het product van onze ervaringen, trauma’s en relaties. En dus verkennen we al die details.’

Wie weet creëerde Wanda dus een ‘perfecte wereld’ waarin zij en Vision hun nieuwe leven kunnen beginnen, zoals ze altijd al hadden gewild. Of Wanda dus echt ‘slecht’ is, weten we nog niet. Door het tot nu toe geweldige WandaVision te blijven kijken, komen we er vanzelf achter.

Rambeau

Monica Rambeau is één van S.W.O.R.D.’s beste agenten, maar Marvelfans kennen haar beter als het kleine meisje uit Captain Marvel. Monica heeft haar gedrevenheid en vindingrijkheid beslist niet van een vreemde, als dochter van de beruchte Maria Rambeau (Lashana Lynch). Na haar ervaringen tijdens de Kree-Skrull Oorlog met Carol Danvers (Captain Marvel, gespeeld door Brie Larson) richtte Maria het ‘Sentient Weapon Observation and Response Division’, ofwel S.W.O.R.D., op als tegenhanger van het S.H.I.E.L.D. van Nick Fury (Samuel L. Jackson).

Wat nu?

Hoewel Wanda een Avenger is, lijkt het erop dat S.W.O.R.D. toch de strijd met haar aan zal gaan. Wat dus begon als een romantische en grappige soapopera met nostalgische sfeer, verandert nu dus in een spannende strijd zoals we die van Marvel gewend zijn. Ook onderstaande sneak peek belooft nog genoeg zenuwslopende momenten.

We krijgen steeds meer te weten van wat er zich afspeelt in het verontrustende Westview, maar we hebben nog steeds niet alle antwoorden. Is Wanda echt een schurk geworden? Zal het Vision lukken om Westview te verlaten? Kan hij echt weer terug tot leven komen? En wat heeft dit alles te maken met Doctor Strange in the Multiverse of Madness, zoals door Marvel eerder werd geteased? Kijk WandaVision op Disney+ om erachter te komen.

 

Door: Julian Fillekers
Beeld: Disney+


© Alles over Series

Lees ook