Netflix kijktip: ‘Lovesick’

Lovesick Netflix

Bij de naam Lovesick zal je misschien denken aan een of andere zwijmelshow of een liefdesdrama. Dat is het gelukkig niet. Naja, een liefdesdrama is het wel, maar dan in net zo’n jasje als Friends of How I Met Your Mother dat heeft kunnen brengen. Een heerlijke comedy dus en dan ook nog eens Brits. Daarom is het hoog tijd voor de Lovesick Netflix kijktip.

De serie gaat over een Britse jongen, Dylan, die te horen krijgt dat hij een soa heeft opgelopen. Vervolgens betekent dit dat hij al zijn ex-bedpartners moet opbellen om ze te vertellen dat ze zich ook moeten laten testen. En dit mag ik verklappen, want het is letterlijk de eerste scène van aflevering 1. Dat opbellen en opzoeken van zijn exen gaat overigens niet in een chronologische volgorde. Er speelt namelijk een ander verhaal de hoofdrol in de serie. Doordat het niet chronologisch is zie je in het verhaal pieken, dalen, maar vallen alle puzzelstukjes in elkaar in elke laatste aflevering van een seizoen.Dylan(Johnny Flynn) is een typische charmante jongen. Rustig, gevoelig, onzeker en een tikkeltje ongemakkelijk soms. Hij beleeft zijn exen-avontuur met zijn beste vrienden Luke, Evie en Angus. Luke – die sommigen zullen herkennen als Mike Parker van The Crown – speelt de grappige van het stel. Hij maakt regelmatig hele grove grappen en dat gaat soms ten koste van de soa van Dylan. Extra pijnlijk is dat hij, in tegenstelling tot Dylan, een echte vrouwenverslinder is, en dan niet het type gentlemen. Gelukkig is er een vrouw in de groep die af en toe een scherpe opmerking naar Luke gooit of een troost kan zijn voor Dylan. Toch is zij zelf ook niet emotioneel stabiel, maar doet ze er alles aan om dat niet te laten merken aan de rest. Tot slot heb je Angus, hij hoort net niet bij de gang, maar zijn karakter ontwikkelt zich door de seizoenen heen waardoor hij er eigenlijk wel helemaal bij hoort. Angus is een jongen, die echt zijn best doet om alles goed te doen, maar wat nou eenmaal nooit lukt. Hij is een beetje dommig en doet stomme dingen, maar zorgt daarmee wel voor een grappige verhaallijn in deze comedy.

Wat grappig is om te weten is dat deze serie eerst onder de naam Scrotal Recall op Channel 4 te zien was. Toen Netflix na seizoen 1 de serie overnam, besloot deze de naam te veranderen naar Lovesick. Scrotal Recall zou vermoedelijk te veel mensen afschrikken. Ondertussen zijn er al drie seizoen te zien op Netflix, waarvan de laatste net twee weken uit is.

Zoals gezegd is het een Britse serie, het speelt zich af in Glasgow en daardoor krijg je ook inzicht op het alledaagse leven in een Schotse stad. Zo speelt de pub een belangrijke rol, maar wordt er ook regelmatig uitgeweken naar de clubscene of juist het typische Britse plattelandsleven. Je kunt dus ook echt Britse humor verwachten en hoeft niet bang te zijn dat het alleen maar een liefdesdrama is. En ohja, een aflevering duurt maar 25 minuten en een seizoen telt maar acht afleveringen. Kijken dus!

Geschreven door: Dion Balfoort
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook