Netflix Kijktip: Maradona en Sinaloa

Maradona en Sinaloa

Onlangs is een van de beste voetballers ooit overleden: Diego Armando Maradona. In zijn voetbalcarrière heeft hij vooral furore gemaakt bij Napoli en het Argentijns Nationale Elftal, maar na zijn voetbalcarrière is hij ook als trainer actief geweest. Na eerdere debacles als coach bij onder andere het nationale elftal van Argentinië en Al-Wasl, gaat hij nu aan de slag bij voetbalclub El Dorados in Mexico. De club ligt midden in het gebied van een van de beruchtste kartels van Mexico: Het Kartel van Sinaloa. Als dat maar goed gaat. In de Netflix documentaire Maradona en Sinaloa kijken we mee.

Op het moment dat Maradona wordt aangesteld als nieuwe trainer gaat het nog niet zo goed met El Dorados. Ze staan laatste in de competitie. De komst van Maradonna geeft de supporters aan de ene kant hoop, maar de fans trekken toch ook twijfels bij de geestelijke en fysieke gesteldheid van de Argentijn. Hij kan amper meer lopen en wordt continu ondersteund door twee bodyguards. Ook zijn geestelijke gezondheid is sterk achteruit gegaan, zo blijkt uit de interviews die hij stamelend en zwaar onder invloed geeft aan de Mexicaanse pers. Zijn gesteldheid brengt hem in de loop van de serie ook in de problemen wanneer hij wordt opgenomen in een kliniek in Buenos Aires.Maradona staat met name na zijn voetbalcarrière bekend als drug gebruikende oud-voetballer met een geniale touch. Dat komt in deze serie perfect naar voren. Enerzijds zie je een gepassioneerde Argentijn die zijn ploeg tot het maximaal haalbare wil drijven, anderzijds een man die eigenlijk altijd onder invloed is. Toch gaat het tegen alle verwachtingen goed met de club uit Culiacàn. In zijn eerste seizoen klimt Maradona steeds verder omhoog in de competitief en bereikt hij zelfs de finale, een ongekende prestatie.

De serie is 7 afleveringen lang en de afleveringen duren zo´n 35 minuten. Als je fan bent van Maradona of gewoon benieuwd bent naar de opmerkelijke uitspraken van de eigenzinnige Argentijn, dan moet je deze documentaireserie echt gaan bekijken. Als je niet weet wie Maradona is en wat hij betekent heeft voor het mondiale voetbal, zou je denken dat er een seniele oude vent voor de groep staat.

Maradona en Sinaloa

Na het overlijden van Maradona zijn er tal van documentaires over hem uitgezonden. Daarin ging het vooral over zijn carrière als speler. Dat is ook logisch omdat hij als speler natuurlijk veel meer bereikt heeft dan als trainer. In zijn trainersloopbaan heeft hij lang niet altijd succes gehad, maar in deze serie gaat het dan eindelijk gebeuren. Geniet nog een keer van deze geniale gek die zo veel Argentijnen en in dit geval ook Mexicanen op de banken kreeg.

Auteur: Hidde Looijestijn
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook