Netflix Kijktip: ‘Sons of Anarchy’

Weet je niet welke serie je als volgende moet bingen op Netflix? Misschien is Sons of Anarchy dan wat voor je. Wij namen deze serie onder de loep.

Sons of Anarchy gaat over de Motorcycle Club. In de serie staan de clubleden centraal, in het bijzonder zowel het club- als het privéleven van Jax Teller, huidig vicepresident van de club en zoon van een van de oprichters. Naast dingen waar de club mee te maken krijgt, zien we ook het effect van de club op het stadje Charming en hoe de club het leven van de mensen in haar buurt beïnvloedt.Eigenlijk is het een serie waar je de eerste aflevering al aardig in komt te zitten en na twee of drie merkt dat je door wil kijken. Een hoog binge- gehalte dus en dat is altijd fijn. Seizoenen eindigen ook met enorme cliffhangers en de schrijvers zijn er niet vies van om iemand die je al een tijdje volgt dood te laten gaan of hoofdpersonages iets ergs te laten overkomen. Hierdoor weet je nooit welke kant een verhaal opgaat en zitten er best schokkende gebeurtenissen in zoals wanneer een personage bruut wordt verkracht en hierdoor PTSS oploopt. Dat soort verhaallijnen worden met veel gevoel en respect gebracht, maar overheersen nooit de serie. Het blijft draaien om de politieke intrige binnen de club en tussen de clubs.

Wat de serie naast het schrijfwerk zo goed maakt, zijn de acteurs. Charlie Hunnam is perfect als Jax, die het ene moment iemand in elkaar kan slaan om vervolgens liefdevol zijn zoontje te knuffelen. De relatie tussen Jax en zijn jeugdliefde Tara vormt een van de grote verhaallijnen. Ooit verliet zij Charming en Jax omdat hij de club boven hun relatie verkoos. Nu is ze terug en slaat de vlam weer over en proberen ze door het geweld en alle ontwikkelingen heen een relatie op te bouwen. Maar het beste acteerwerk is van Ron Perlman en Katey Sagal. Perlman speelt Clay. Hij is de voorzitter van de club en stiefvader van Jax. Katey speelt zijn echtgenote Gemma, een vrouw met echte ballen in een mannenwereld.

In totaal zijn er zeven seizoenen Sons of Anarchy te bingen. Soms zitten er momenten tussen dat het wat lijkt te herhalen rond seizoen 4. Maar als je daar even doorzet, word je weer beloond met een paar heftige en heel goede seizoenen.

Voor liefhebbers van series als: The Sopranos, Narcos en House of Cards.

 


© Alles over Series

Lees ook