Netflix Kijktip: ‘Manhunt: Unabomber’

Kijktip Manhunt: Unabomber

True crime series zijn altijd al series geweest die het goed doen op Netflix en ik denk dat deze serie ook in dat rijtje gezet kan worden. Meer weten over de serie? Lees het in onze Netflix Kijktip Manhunt: Unabomber.

Regisseur Andrew Sodroski werkte voor deze serie samen met Tony Gittelson en ex-FBI agent en profiler Jim Clemente. Daarnaast is de serie in samenwerking gemaakt met Discovery Channel en werd de eerste aflevering daar uitgezonden op 22 augustus 2017. Nu, een aantal maanden later is de serie vanaf 12 december volledig te zien op Netflix, en hij is goed ontvangen. IMDb geeft de serie een 8.2 en op Netflix zelf werd de serie ook goed ontvangen, want binnen twee dagen tijd werd de serie door de kijkers met vijf sterren beoordeeld.

Verhaal
Het verhaal van de serie is een waargebeurd verhaal dat zich in de jaren ’80 en ‘90 afspeelde. Amerika is in de ban van een seriemoordenaar, die willekeurige pakketjes verstuurd met daarin bommen. In zeventien jaar tijd heeft de man zestien bommen gestuurd waarbij 23 mensen gewond raakte en drie mensen overleden. De serie gaat over de laatste paar jaar voordat de FBI de Unabomber te pakken heeft. Aangezien het een waargebeurd verhaal is kun je alles over deze zaak al online vinden en daar draait de serie dus niet volledig om. Je volgt het verhaal via een jonge profiler van de FBI, James Fitzgerald. Hij wordt naar San Francisco gestuurd om een profiel te vormen van de Unabomber. Al snel raakt James in de ban van de Unabomber en zijn hele leven gaat om hem draaien. Door middel van taal en spelling is James bezig om de man achter de bomaanslagen te vinden. Het verhaal ontwikkelt zich steeds sneller in de serie en ook al weet je al wie de dader is, je blijft in de ban van de manier waarop James er alles aan doet om de ware verdachte boven water te krijgen.Personages
James Fitzgerald, de FBI-agent waar het verhaal vooral om draait wordt gespeeld door Sam Worthington, bekend van films als Avatar, Man on a Ledge en Clash of the Titans. Naar mijn mening is dit precies de acteur die ze moesten hebben voor deze rol. Sam speelt geweldig en mede hierdoor is de serie ijzersterk en blijf je maar verder kijken. Daarnaast komt al vroeg in de serie de identiteit van de Unabomber naar voren. Ted Kaczynski wordt gespeeld door Paul Bettany en de manier waarop hij zijn rol invult, is precies zoals je inbeeld bij het karakter van de Unabomber die je vanuit de serie krijgt. Dit zijn de twee hoofdpersonages in de serie, maar verder komen er nog veel andere FBI-agenten bij kijken die in de serie ook veelvoudig te zien zullen zijn.

Oordeel
Ik kan de serie in één woord omschrijven: geweldig! Series die gebaseerd zijn op waar gebeurde verhalen doen het bij mij altijd erg goed en ik was na de eerste aflevering van deze serie gelijk hooked. De manier waarop het verhaal jaren later verteld wordt is ijzersterk. Je krijgt het verhaal mee vanaf het moment dat ze opzoek zijn naar de Unabomber maar ondertussen laten ze ook zien hoe het verhaal is wanneer ze hem hebben, hierdoor krijg je het complete verhaal elke keer weer duidelijk en heb ik geen moment met vraagtekens gezet. Je bent en blijft de gehele serie in de ban van deze zaak. Daarnaast vind ik de casting die voor deze serie is gedaan uitstekend zoals ik hierboven als schreef.

Al met al is Manhunt: Unabomber één van mijn favoriete series van dit jaar en raad ik deze zeker aan om te gaan kijken! Ben jij ook gek om true crime series dan moet je deze zeker om je lijst zetten want deze serie wil je dan niet missen!

Geschreven door: Harry Donne van der Poel
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook