10 Amazon series om naar uit te kijken in 2018

Amazon series

Amazon trakteert ons dit jaar op een hoop nieuwe series. Hier is een lijstje met tien series die het kijken (hopelijk) zeker waard zullen zijn!

Absentia
Vanaf 2 februari
De populaire serie Absentia komt nu ook eindelijk op Amazon! We kijken mee met Emily Byrne (gespeeld door Stana Katic), een FBI-agent die vermist raakt wanneer ze probeert één van Boston’s meest beruchte seriemoordenaars op te pakken. Wanneer ze zes jaar later toch niet dood blijkt te zijn, blijkt dat de rest van de wereld gewoon door is gegaan: haar man is hertrouwd, en ze heeft een zwaar geval van geheugenverlies. Dat belooft wat!Mozart in the Jungle (seizoen 4)
Vanaf 16 februari
Het vierde seizoen van deze serie vol seks, drugs, en klassieke muziek zal ons komen verblijden in februari! In deze drama-comedy leven we mee met maestro Rodrigo (Gael Garcia Bernal), een jonge conducteur die probeert New York te veroveren met zijn muzikale talent, en de jonge getalenteerde hobospeelster Hailey die vastberaden is om zich naar de top te spelen.

The Man in the High Castle (seizoen 3)
Datum nog onbekend
We zijn alweer bij het derde seizoen van deze spannende alternate history-serie aanbeland. In de wereld van High Castle hebben de nazi’s de tweede wereldoorlog gewonnen en zijn de Verenigde Staten opgesplitst in een Japans en een Duits deel. Wanneer de hoofdrolspelers oude films vinden waarop te zien is dat de geschiedenis niet zo is gegaan als ze op school hebben geleerd, verandert hun leven voorgoed.

Catastrophe (seizoen 4)
Nu te zien op Amazon
Catastrophe is een Britse sitcom die gaat over Sharon Morris en Rob Norris, een koppel dat na een ongeplande zwangerschap een stelletje wordt. Al gauw komen ze er achter dat de culturele verschillen groter zijn dan gedacht, wat hilarische situaties veroorzaakt.Dead Pixels
Datum nog onbekend
In deze Britse comedy kijken we mee met drie verveelde kantoorslaven die in hun vrije tijd samen de online game Kingdom Scrolls spelen. De helft is dus live action, en de andere helft bestaat uit gamebeelden uit deze fictieve game. Over de cast is nog niks bekend, maar wie alvast een voorproefje wil kan alvast genieten van Avatards, de webserie van dezelfde makers.

The Terror
Vanaf maart
Voor wie teleurgesteld is met hoe AMC omgaat met The Walking Dead, is er hoop in de vorm van The Terror: een nieuwe horrorserie over de leden van een expeditie van de Britse Koninklijke Vloot die een monster tegenkomen in het poolgebied. De hoofdrollen gaan naar Jared Harris (Mad Men) en Rome – en Game of Thrones-veteranen Ciaran Hinds en Tobias Menzies.

Castle Rock
Datum nog onbekend
Er is nog niet veel bekend over de horrorserie Castle Rock, maar we weten wel dat Lost-veteraan JJ Abrams de uitvoerend producent wordt. Wel is al bekend dat Bill Skarsgard (die clown IT speelde) één van de hoofdrollen heeft. Dat belooft veel goeds dus!

Jerusalem
Datum nog onbekend
Vlak na de Tweede Wereldoorlog is de wereld niet meer hetzelfde. Jerusalem vertelt het verhaal van Feef Symonds, een ambitieuze Britse vrouw van in de twintig die verliefd wordt op een Amerikaan, en er vervolgens mee akkoord gaat om de Britse overheid te bespioneren voor de Amerikanen. Ze zal dus gauw moeten uitzoeken wie ze is en waar ze voor staat, want natuurlijk is niets wat het lijkt en ligt er overal gevaar op de loer.

The Alienist

The Alienist
Vanaf 22 januari
In deze duistere thriller worden we mee terug genomen naar het New York van het einde van de 19e eeuw, waar een seriemoordenaar actief is die vooral kinderprostituees vermoordt. Dokter Laszlo Kreizler, gespeeld door Daniel Brühl (Goodbye Lenin, Inglourious Basterds), is een psycholoog die samen met illustrator John Moore probeert de zaak op te lossen.

The Romanoffs
Datum nog onbekend
Liefhebbers van Mad Men zullen blij verrast zijn om te horen dat showrunner Matthew Weiner een nieuwe serie maakt, met rollen voor Mad Men-veteranen Christina Hendricks en John Slattery. In The Romanoffs maken we in elke (opzichzelfstaande) aflevering kennis met een aantal hedendaagse mensen die er van overtuigd zijn af te stammen van de Russische Romanov-dynastie, waarvan de leden tijdens de communistische revolutie door de bolsjewieken geëxecuteerd werden.

Geschreven door: Joppe Varkevisser
Beeld: Amazon Prime Video


© Alles over Series

Lees ook