Netflix Must-sees voor de feestdagen

December is de perfecte maand om lekker binnen te blijven en te bingewatchen. Met de feestdagen in het vooruitzicht en het gure weer doen we niets liever dan lekker onder een kleedje kruipen. Dus hebben we speciaal voor jou Netflix tips voor de feestdagen op een rijtje gezet. Plof deze kerst met de hele familie op de bank en nestel je in voor de volgende series voor de feestdagen.

Voor het hele gezin:Friends
Het verlossende woord is er uit, Friends blijft op Netflix. Ondanks geruchten eerder dit jaar dat de serie zou verdwijnen van de streamingdienst. Netflix heeft het bizarre bedrag van 88 miljoen euro opgehoest zodat wij deze kerst nog een keer kunnen kijken naar ‘The One with the Holiday Armadillo’. Tijdens de kerstvakantie hebben we allemaal zin in een grote dosis humor en gezelligheid en hoe kan dat nou beter dan met wat afleveringen van onze favoriete ‘friends’.
Wij vinden het in ieder geval heel goed nieuws. Want zeg nou eerlijk, wie kan er nou zonder Joey, Phoebe, Ross, Rachel, Monica en Chandler? Netflix zonder Friends is toch net zoiets iets als kerst zonder kerstboom.

Fuller House
Vanaf 14 december kunnen we kijken naar het vierde seizoen van de Full House spin-off. Reden genoeg om alle seizoenen van de gezellige must-see voor de feestdagen nog een keer te kijken. Nog even om je geheugen op te frissen. In Fuller House volgen we het leven van DJ, de oudste dochter van de familie. We nemen een grote sprong in de tijd, ze is dierenarts, heeft drie kinderen is onlangs weduwe geworden. Stephanie, het jongere zusje schiet te hulp. Alle vertrouwde gezichten zijn ook dit seizoen weer te zien. Kimmy is hoogzwanger en DJ en Steve lijken verliefder dan ooit. Het belooft weer een topper te worden, de serie staat niet zomaar op nummer 2 van de top binge-series.

Spannende series:

Sabrina: A midwinter’s Tale
Heb jij de reboot van Sabrina ook binnen no time gekeken? Helaas moeten we nog even wachten op seizoen twee, dat komt vanaf begin volgend jaar online. Maar tot die tijd heeft Netflix een zoethoudertje voor ons, een heuse kerstspecial te zien vanaf 14 december. Tijdens de langste nacht van het jaar, de winter solstice, vieren de heksen feest. Maar een feest is niet compleet zonder partycrashers. Een kleine hint: het is iemand die altijd via de schoorsteen naar binnen komt. Heb je seizoen 1 nog niet gezien? Geen probleem, de gebeurtenissen van de kerstspecial staan los van het eerste seizoen.Wij bewaren de extra aflevering tot de feestdagen. Jij ook?

Maniac
Emma Stone kruipt in de huid van Annie, een jonge vrouw die zichzelf de schuld geeft van de dood van haar zusje. Haar tegenspeler Jonah Hill is Owen, een jongen met een emotionele stoornis, die gebruikt wordt door zijn familie. Allebei schrijven ze zich in voor een medisch experiment met geestverruimende drugs. Alles is mogelijk, ze reizen door tijd, ruimte en genres. Voeg daar een arts met een moedercomplex en een emotioneel complexe computer aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een dag bankhangen. Met zijn 10 afleveringen is Maniac de perfecte serie om deze kerst in één dag uit te kijken.

The Haunting of Hill House
Wil je deze kerst lekker griezelen? Dan moet je The Haunting of Hill House zeker aan je watchlist toevoegen. Steven Crain, de oudste broer, probeert als succesvol auteur de gebeurtenissen uit zijn jeugd te rationaliseren. Samen met zijn broertje en drie zusjes brengt hij als kind een zomer door in het meest beroemde spookhuis van Amerika. Op dat moment nog een verlaten landhuis wat de ouders van het gezin willen opknappen en verkopen. Het blijkt een huis met een eigen persoonlijkheid. Jaren later wordt de familie Crain herenigd door de zelfmoord van het jongste zusje. Ze gaan de confrontatie aan met de geesten uit het verleden, sommige geesten in hun eigen gedachten en andere geesten in de schaduw van Hill House.

Voor de crime-liefhebber

Ozark
Naast zijn werk als boekhouder helpt Marty Byrde een grote Mexicaanse drugsorganisatie met het witwassen van geld. Dit kan niet anders dan zorgen voor problemen. Al snel moet hij zichzelf en zijn gezin beschermen en besluit te verhuizen naar Ozark, een watersportgebied diep verborgen in Missouri. Maar ook in Ozark weet de maffia hem te vinden. Marty raakt steeds verder in de penarie. Niet alleen heeft hij last van Camino del Rio, waar hij 50 miljoen dollar voor moet witwassen, maar raakt ook verstrikt in een web van criminele activiteiten met de familie Snell terwijl hij ook nog op de hoede moet zijn voor de trailer trash familie Langmore. De serie wordt met iedere afleveringen duisterder en spannender. De serie houdt je in zijn greep en de kerstvakantie is het juiste moment om je eens lekker te verdiepen in alle problemen in het nooit rustige Ozark.

Narcos: Mexico
Wat het vierde seizoen zou worden van Narcos, werd een nieuwe serie Narcos: Mexico. Waar we in Narcos kijken naar de opkomst van de cocaïnehandel in Colombia, waar Pablo Escobar de markt in handen heeft. Gaat Narcos: Mexico, zoals de titel al doet vermoeden, over de drugsopkomst in Mexico. De serie speelt zich af in de jaren 80 waar Félix Gallardo de leider is van het Guadalajara-kartel. Drugsagent Kiki Camarena doet er alles aan Gallardo te pakken. De nieuwe serie is nog maar net op Netflix, maar de streamingdienst heeft bekend gemaakt met een tweede seizoen bezig te zijn. Dat is wat ons betreft een hele goede reden om deze kerst seizoen 1 (opnieuw) te kijken.

Geschreven door: Rosemarijn Zandt
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook