Netlix Kijktip: ‘The Punisher’

The Punisher seizoen 2

Actiescènes, rondvliegende kogels en geheimzinnige complotten. Klinkt dat je ook fijn in de oren? Dan ben je met The Punisher op Netflix aan het juiste adres. Sinds 17 november is deze nieuwe Marvel serie toegevoegd aan het aanbod en de serie is een ware blockbuster.

Het verhaal
In de serie volg je het verhaal van The Punisher, beter bekend als Frank Castle, een ex-marinier. Een vraag vormt de rode draad: welke geheimen schuilen er achter de dood van Frank Castle’s familie? The Punisher maakte zijn opwachting voor het eerst in seizoen twee van een andere Marvel serie Daredevil. Dit zou maar voor een korte tijd zijn want aan het einde van dat seizoen kwam er ook een einde aan Frank Castle en The Punisher. Nu iedereen denkt dat Frank Castle dood is, probeert hij zijn leven weer stap voor stap op te bouwen. Frank kan niet lang genieten van zijn ‘pensioen’ want al snel komt hij te weten dat er meer mensen betrokken waren bij de moord op zijn familie en vanaf dat moment besluit hij zijn alter ego weer uit de kast te halen, en gaat hij op jacht om erachter te komen wat er nog meer schuilt achter de moord op zijn familie.

Personages
Frank Castle wordt in de serie gespeeld door Jon Bernthal en hij doet dat geweldig! Jon is in de serie intimiderend, gevaarlijk en meedogenloos. Precies zoals hij moet zijn als hij de rol van Frank wil vervullen. Naast Frank zijn er nog een aantal personages die een grote rol spelen in het verhaal. Zo krijgt Frank een compagnon in de serie in de vorm van technerd Micro aka David Lieberman. Lieberman wordt gespeeld door Ebon Moss-Bachrach en is net als Frank slachtoffer door de geheime complotten over de acties van de mariniers. Hij vindt een video die eigenlijk nooit gezien mocht worden dat komt hem niet ten goede. Samen met Frank probeert hij in het geheim achter de waarheid te komen. Daarnaast komen er ook nog twee ex-veteranen in het verhaal voor die vrienden van Frank zijn. De eerste is Curtis (Jason Moore) die samen met Frank bij de mariniers zat. Hij is de enige die weet dat Frank nog leeft. Daarnaast heb je nog Billy Russo, de beste maat van Castle bij de mariniers. Hij heeft daarentegen geen idee van het bestaan van Castle. Marvel zou geen Marvel serie zijn als er geen rol is weggelegd voor overheidsinstanties zoals de CIA of Homeland Security.Verhaallijnen
Hoewel het verhaal van Frank centraal staat komen er met de afleveringen steeds meer verhaallijnen bij. De meeste staan dichtbij het verhaal van Frank, zoals die van Billy en Curtis, maar er komen er ook een aantal bij die wat minder voor de hand liggend zijn. Hierdoor krijgt de serie wel een extra dimensie, maar maakt het de serie gelijk ook een stuk lastiger en ingewikkelder om te volgen. Je moet goed op blijven letten wil je niks missen, anders wordt het verhaal een stuk moeilijker.

Oordeel
The Punisher op Netflix is een echte Marvel serie zoals we die kennen. Vol met gave actiescènes volg je het leven van de Marvelster. Hoewel het verhaal anders begon dat je zou verwachten door de trailer, wordt de serie met de aflevering steeds spannender. Enige nadeel aan de serie vind ik dan toch de uiteenlopende verhaallijnen die langs komen. Hierdoor kan er op sommige momenten verwarring ontstaan. Hoewel je gedurende de serie weleens met onbeantwoorde vragen kunt zitten, vallen alle puzzelstukjes op het einde op z’n plaats. Daarbuiten vind ik dat de acteurs in de serie hun rol geweldig spelen. Elke personage heeft echt zijn eigen kenmerkende karakter dat de acteurs stuk voor stuk uitstekend in beeld brengen. Al met al is de serie een schot in de roos en perfect om deze donkere, koude dagen mee door te komen!

Geschreven door: Harry Donne van der Poel
Beeld: Netflix

Kijk nu het eerste seizoen van The Punisher op Netflix


© Alles over Series

Lees ook