Mijlpaal voor Netflix: meer dan 200 miljoen abonnees

Netflix abbonnees

Hoewel deze pandemie voor veel mensen negatieve gevolgen heeft, lijkt het voor de Netflix positief uit te pakken. Het afgelopen jaar heeft de streamingsdienst er 37 miljoen Netflix abonnees bijgekregen, dit betekent dat ze in totaal nu meer dan 200 miljoen gebruikers hebben. Wow!

Netflix ging eerder dit jaar nog uit van een groei van 6 miljoen gebruikers in het vierde kwartaal. In de laatste drie maanden van 2020 kwamen er nog 8,5 miljoen gebruikers bij, hiermee overtrof de streamingsdienst haar eigen verwachtingen. Waarschijnlijk heeft deze stijging van het laatste kwartaal te maken met de kerstperiode waarin nog meer mensen thuis waren.

Netflix abbonneesHet vierde seizoen van de serie The Crown was voor de streamingsdienst het belangrijkste seizoen tot nu toe. Meer dan 100 miljoen huishoudens hebben de serie gekeken. Ook The Queen’s Gambit en Bridgerton wordt genoemd als een populaire serie op Netflix.

Dat succes moet natuurlijk uiteraard worden gevierd, maar helaas kan de streamingsdienst door de huidige omstandigheden geen groot feest geven. Volgens de Amerikaanse krant The Wall Street Journal kregen alle werknemers champagne en confetti thuis opgestuurd.

Gelukkig lijkt 2021 ook een goed jaar te worden voor alle Netflix-gebruikers. Zo wachten we met smart op de nieuwe seizoenen van de series You, Seks Education, Stranger Things, Lucifer, Emily in Paris, Elite, Ozark en nog veel meer.

Netflix abbonnees

Alsof dat niet genoeg is, komen er ook een aantal nieuwe series dit jaar voor de Netflix abonnees. Zoals de serie Behind Her Eyes, gebaseerd op het gelijknamige boek van Sarah Pinborough uit 2017. Het verhaal gaat over een alleenstaande moeder die in een psychologisch spel terecht komt als zij een affaire aangaat met haar baas en tegelijkertijd bevriend wordt met zijn vrouw. Ook de live-action opvolging van de Nickelodeon-serie Winx Club, komt binnenkort op Netflix. Fate: The Winx Saga vertelt hetzelfde verhaal van de vijf bekende feeën die op een magische school verblijven. Genoeg leuks dus om ook abonnee te blijven!

Geschreven door: Michelle Habets
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook