Netflix tips voor tijdens de feestdagen

De kerstdagen staan weer voor de deur. The most wonderful time of the year. Na alle zesgangen-diners en het bijkletsen met familie is er natuurlijk niets fijners dan met een kop thee op de bank een gezellige serie te kijken. Maar wat zijn nou de leukste Netflix tips voor de feestdagen?

De beste series voor koppels tijdens de feestdagen:Dark
En donker is deze serie zeker. Een goede reden om extra dicht tegen elkaar aan te kruipen dus. De serie gaat over een paar jongens die vermist raken in de buurt van een kerncentrale.De serie speelt zich af in 2019, maar tegelijkertijd 33 jaar terug in de tijd. Verder draait de serie om vier gezinnen die ietwat scheve verhoudingen blijken te hebben. Lekker dark voor de donkere dagen.

Stranger Things

De meest besproken serie van het jaar is zeker Stranger Things. Dus mocht je deze bingewatcher nog niet gezien hebben, is de kerstvakantie het perfecte moment. De science-fiction serie laat zien hoe een groep kinderen een van hun vrienden uit the upside down proberen te bevrijden. Mix een beetje creepy met heerlijk ’80’s behang en je hebt een serie om flink te bingewatchen. Oh en er is in ieder geval een bijzondere rol weggelegd voor kerstverlichting in het eerste seizoen. Lekker kerst.

Sons of Anarchy

Een gewapende motorbende die een stad hebben overgenomen is al heel wat seizoenen het recept van de serie Sons of Anarchy. Wie bang is dat deze serie vooral voor mannen is, heeft het mis. De dames hebben in ieder geval genoeg eye-candy, want Charlie Hunnam speelt een belangrijke rol.

De beste Netflix tips voor de hele familie tijdens kerst:


Modern Family

Deze serie vertelt het verhaal van de allesbehalve traditionele familie van Jay Pritchett. De drie verschillende gezinnen strugglen ieder op hun eigen humoristische manier met hun eigen problemen. Deze serie is het perfecte excuus om lekker met het hele gezin in pyjama net even te lang op de bank te hangen.

Gilmore Girls

Pak een kop chocolademelk, gooi er heel veel marshmallows bij en kruip lekker weg onder een warme deken. Lorelai en Rory maken met deze vierdelige serie een heerlijke comeback. De herfst, winter, lente en zomer komen voorbij. De grappige oneliners van Lorelai in combinatie met de droge humor van Luke en het feit dat er in vier afleveringen een jaar verstrijkt maken dit een heerlijke serie voor de feestdagen.

The Crown
Lekker wegdromen bij het wel en wee van het Britse Koningshuis. Voor deze serie zijn kastelen en kathedralen afgehuurd, kostuums nagemaakt en acht onderzoekers fulltime ingehuurd. Het heeft zeker drie jaar geduurd voordat de twee seizoenen af waren. En omdat het gebaseerd is op het echte leven van de Britse Royals, is het ook nog eens een fun geschiedenislesje.


De beste Netflix tips voor de crime-liefhebber:

Making a murderer
Deze documentaire serie richt zich op het verhaal van Steven Avery. Een man die schuldig of onschuldig vast heeft gezeten voor meerdere misdaden. Voor wie van waargebeurde, spannende verhalen houdt, een must-see. Een serie die je op het puntje van je stoel weet te houden.

Manhunt: Unabomber
Vanaf eind jaren zeventig was de Unabomer actief in de VS. Hij maakte verschillende slachtoffers door bombrieven naar instanties en bedrijven te sturen. Deze serie is gebaseerd op dit verhaal en werd zeer goed beoordeeld. Ook leuk: de Nederlandse Katja Herbers is ook te zien in de serie.

The Keepers
Deze documentaire serie vertelt de het verhaal van de vermoordde Cathy Cesnik. Het onderzoek brengt misbruik aan het licht op een katholieke meisjesschool maar de moordenaar werd nooit gepakt. Een flinke doofpotaffaire die door de netflix-serie onder de loep wordt genomen.

Geschreven door: Romi Hootsmans
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook