‘Will & Grace’ krijgt nu al derde seizoen

seizoen Will & Grace

De reboot van Will & Grace, waarvan het eerste seizoen nu wordt uitgezonden, is superpopulair gebleken. En dat wordt beloond met niet alleen een tweede maar ook een derde seizoen Will & Grace.

De nieuwe serie gaat verder met het verhaal van de kern cast van de serie uit 1998 met Will Truman (Eric McCormack) en Grace Adler (Debra Messing). Het zal nog steeds gaan over de vriendschap tussen Will, een succesvolle homoseksuele advocaat en zijn beste vriendin Grace. Imagobewuste Jack (Sean Hayes) worstelt met het accepteren van zijn leeftijd en socialite Karen (Megan Mullally) is een ongegeneerde Trump-supporter.

Will & Grace is een Amerikaanse sitcom van de zender NBC. De serie is in Nederland uitgezonden op FOX en sinds 2017 op TLC. In 2006 werd de laatste uitzending uitgezonden. Hiermee eindigde de serie na acht succesvolle jaren. In 2017 bevestigde NBC dat er een negende seizoen van de serie gemaakt ging worden. Dit seizoen werd vanaf oktober 2017 uitgezonden in Nederland op TLC.Met veertien van de zestien afleveringen van seizoen één die nu uitgezonden worden in de VS, meldt entertainment website Deadline dat NBC een derde seizoen met achttien afleveringen van Will & Grace zal krijgen. Het seizoen zal uitgezonden worden in het najaar van 2019. De website meldt dat dit ‘aanzienlijke loonsverhogingen’ voor de vier hoofdrolspelers, die momenteel ongeveer $250.000 per aflevering verdienen, zal betekenen.

Will & Grace wordt kritisch geprezen, waaronder door twee Golden Globe-nominaties dit jaar, één voor Best Musical of Comedy TV Series en een voor beste acteur voor McCormack. NBC entertainment voorzitter Robert Greenblatt bevestigde aan Deadline dat het netwerk enorm blij is met de terugkeer van de show naar primetime. Het huidige seizoen heeft een hoop bekende gaststerren gehad zoals Jennifer Lopez, Alec Baldwin, Jane Lynch en Andrew Rannells.

De serie is een baanbrekende show in zijn oorspronkelijke uitvoering en geeft een weergave van LGBT-personages in de hoofdrollen. De nieuwe afleveringen geven een meer realistische kijk op hun relaties. Zolang de show de hoge kwaliteit behoudt, is de kans groot dat er meer seizoenen volgen. Wanneer het derde seizoen in Nederland wordt uitgezonden, is nog even afwachten.

Geschreven door: Angelique Wilms
Beeld: NBC


© Alles over Series

Lees ook