De snelst bekeken series op Netflix

De snelst bekeken series op Netflix

Netflix laat gewoonlijk niet zoveel los over de kijkcijfers van hun series. Maar ze hebben nu wel laten weten welke series het snelst in zijn geheel worden gekeken. Daarbij werd gekeken welke series het vaakst binnen 24 helemaal gebinged zijn. De lijst van de snelst bekeken series op Netflix luidde als volgt:

1. Gilmore Girls: A Year in the Life
2. Fuller House
3. The Ranch
4. Marvel’s The Defenders
5. Seven Deadly Sins
6. Trailer Park Boys
7. Santa Clarita Diet
8. F is For Family
9. Orange is the New Black
10. Stranger Things
11. Friends from College
12. Grace and Frankie
13. Wet Hot American Summer
14. Atypical
15. Unbreakable Kimmy Schmidt
16. House of Cards
17. Master of None
18. Luther
19. GLOW
20. Arrested Development

Maar liefst 8.4 miljoen van hun abonnees heeft een keer een serie in zijn geheel gebinged in 24 uur. Dit is ook veel populairder geworden om te doen. Ze gaven aan dat het gezien de cijfers nu 20 keer zo gebruikelijk is voor iemand om een serie op deze manier te kijken.Netflix bracht ook naar buiten waar het grootste percentage binge-kijkers wonen. Dat bleek Canada te zijn gevolgd door de VS. In Europa doen de Scandinavische landen bingen het beste.

Natuurlijk bevat de bovenstaande lijst een aantal series met kortere afleveringen, waardoor ze makkelijker in een dag te bingen zijn. En Marvel’s The Defenders bestond uit een stuk minder afleveringen, waardoor het niet gek is dat die zo hoog scoort. Bij 10 afleveringen van een uur gaat alles achter elkaar kijken wat minder snel, waardoor er titels in het rijtje missen die vast erg populair waren maar waar men toch ietsje langer over deed dan 24 uur. Dat zou kunnen verklaren waarom 13 Reasons Why niet in het rijtje van de snelst bekeken series op Netflix staat, terwijl het wel wordt gezien als een van de grootste successen van afgelopen jaar aan original content.

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook