Vijf redenen om Squid Game te kijken

vijf redenen om Squid Game te kijken

Ben jij klaar om een spelletje te spelen? Het is een van de meest bekeken series op Netflix ooit: Squid Game. In deze Zuid-Koreaanse Netflixhit volgen we de hoofdpersoon Seong Gi-hun, gespeeld door Lee Jung-jae, die diep in de schulden zit en wordt benaderd om mee te doen aan een mysterieus overlevingsspel. Samen met 455 andere spelers, die ook schulden hebben opgelopen in de maatschappij, probeert Seong Gi-hun het prijzengeld van omgerekend meer dan 30 miljoen euro te winnen door zijn leven op het spel te zetten. Lees hier vijf redenen om Squid Game te kijken.Zenuwslopende spelletjes
Op deze manier heb je je nog nooit Annemaria Koekoek gespeeld. In een kleurrijke omgeving worden de spelers gedwongen om in totaal zes kinderspelletjes te spelen. Als je het spelletje op welke manier dan ook niet haalt, word je genadeloos afgemaakt. Hoewel het simpele kinderspelletjes zijn die de spelers moeten voltooien, maakt de brute afslachting van de verliezers het spel bitterzoet. Van touw trekken tot knikkeren, je hebt het gevoel alsof je zelf meedoet en dat maakt dat je de hele serie op het puntje van je stoel zit.

De Spelers
Tijdens de serie leren we naast de hoofdpersoon Seong Gi-hun, ook andere personages kennen die allemaal hun eigen motieven hebben om mee te doen aan het dodelijke spel. Elk karakter heeft een uniek verhaal om te vertellen en persoonlijke redenen om het prijzengeld te winnen. De belangrijkste side characters waar Seong Gi-hun mee bevriend raakt, zijn Kang Sae-byeok, gespeeld door HoYeon Jung, Cho Sang-Woo, gespeeld door Park Hae-soo en Oh Il-nam gespeeld door Oh Yeong-su.

Daarnaast krijgen we ook een kijkje achter de schermen van het spel met agent Hwang Jun-ho, gespeeld door Wi Ha-joon. Hwang Jun-ho is op een missie om zijn vermiste broer te vinden en gaat undercover als gemaskerd medewerker. Naast alle intrigerende achtergrondverhalen van de personages, is het niet vervelend om naar deze acteurs op je beeldscherm te kijken😉.

Het mysterie
Als je van plots en mysteries houdt, dan behoort dit ook tot de vijf redenen om Squid Game te kijken. Als kijker ben je part of the game; je weet ongeveer net zoveel als de spelers. Dit roept veel vragen op zoals: wie heeft dit spel bedacht? Wie zijn toch die mysterieuze medewerkers achter de maskers? Hoe hebben ze alle spelers en informatie verzameld? Als je denkt dat je weet hoe het zit, is de uitkomst toch weer anders. Dat maakt dat je niet wil stoppen met kijken.

Emoties
Squid Game laat je allerlei soorten emoties voelen. Van angst tot moed, van vriendschap tot verraad, van liefde tot haat en van vertrouwen tot verdriet. Als kijker leef je mee met de personages en alle struggles waar ze doorheen gaan. Waarschuwing: je houdt het niet droog. Als je de serie gaat kijken, houd de tissues bij de hand.

Kritische boodschap
In de serie zit een onderliggende boodschap verpakt waarin kritiek wordt gegeven op de kapitalistische maatschappij. Met een vleugje ironie laat de serie zien dat ondanks het goed werkende systeem van het kapitalisme, mensen meedogenloos worden als ze omringd zijn met andere mensen die ze niet kunnen vertrouwen. Het laat een situatie zien waarin de concurrentie zo hoog oploopt dat je menselijkheid wordt getriggerd en het uiteindelijk kan uitlopen tot een bloedige strijd vol met verdriet en verraad. De serie laat je nadenken over de huidige samenleving en je vraagt je af: Als jij in zo’n situatie zou zitten, hoe ver zou jij gaan voor zoveel geld?

Geschreven door: Fleur Zonneveld
Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook