3 redenen om Ratched op Netflix te kijken

serie Ratched

Een van de grootste nieuwe series op Netflix is Ratched. Hier volgen drie goede redenen waarom de serie Ratched de moeite waard is om te kijken!

Meer One Flew over the Cuckoo’s Nest
Ratched vertelt een origin verhaal van een van de meest iconische personages in de literatuur en film. Mildred Ratched was de tirannieke hoofdzuster de psychiatrische inrichting waar McMurphy zijn straf uitzat in het verfilmde boek One Flew over the Cuckoo’s Nest. Louise Fletcher kroop voor de film in de huid van deze zuster en won er een Oscar voor. De manier waarop ze het personage gestalte gaf werd een symbool van passief-agressieve autoriteit. In het boek en de film was ze eigenlijk een bijrol. Maar nu krijgen we dus eindelijk meer van haar te zien en hoe ze zo kon worden.

Sarah Paulson in de hoofdrol
Sarah Paulson is zo een actrice die altijd steengoed is. Zo was ze eerder te zien in American Horror Story en in American Crime Store. Zelf zei ze dat ze na het lezen van 1 pagina van het script van Ratched deze rol al wilde spelen. Het hielp daarbij natuurlijk dat de maker Ryan Murphy is, die eerder ook American Horror Story maakte. Voor de AHS- fans onder ons: de rol van Paulson in deze serie lijkt erg op die ze in American Horror Story Asylum speelde.Meerdere seizoenen
Als je het eerste seizoen leuk vond, hoef je niet af te wachten of er wellicht een tweede seizoen van komt. Dat is er namelijk al! Het tweede seizoen van de serie is al opgenomen en in totaal zullen er zeker vier seizoenen verschijnen. Wanneer het tweede seizoen op Netflix wordt toegevoegd, is nog niet bekend gemaakt.

Seizoen 1 van de serie Ratched is nu te zien op Netflix. Bekijk hieronder de trailer.

Beeld: Netflix


© Alles over Series

Lees ook