HBO gaat comic serie ‘Scarlet’ maken

Scarlet

Comic-schrijver Brian Michael Bendis heeft bekend gemaakt dat HBO werkt aan een tv-serie gebaseerd op zijn en Alex Maleevs stripverhaal Scarlet. Deze wordt uitgegeven door Icon Comics.

Bendis maakte het nieuws bekend tijdens het ATX Television Festival, een festival dat jaarlijks de geschiedenis heden en toekomst van alles dat op tv te zien is viert. Het is alleen niet zeker, dat de serie ook op HBO wordt uitgezonden. Het zou kunnen dat de afleveringen worden vertoond op dochterzender Cinemax.

De comic werd in 2010 gelanceerd en volgt de rebelse jonge vrouw Scarlet Rue uit de Amerikaanse staat Portland. Ze vecht tegen de corrupte maatschappij en start daarom een nieuwe Amerikaanse revolutie. Scarlet praat in de comics vaak rechtstreeks met de lezers.
© Alles over Series

Lees ook