Westworld krijgt derde seizoen op HBO

Westworld seizoen 2

De serie Westworld krijgt een derde seizoen op televisiezender HBO. Het netwerk weet duidelijk wat ze hebben en verliezen met Game of Thrones, omdat de serie uitgegroeid is tot min of meer een ‘cultureel evenement’. Hoewel Westworld gemengde kritische reacties heeft gekregen, lijkt het alsof de serie net zo’n hit zal zijn als Game of Thrones.

De meest recente aflevering van Westworld breidde de mythologie van de show verder uit. Het is duidelijk dat de show nog genoeg verhaal te vertellen heeft en meer mysteries zal brengen. Nu lijkt het erop dat HBO de makers daar de kans voor geeft. Met slechts twee afleveringen van seizoen twee die tot nu toe zijn uitgezonden, laat de zet zien dat het netwerk vertrouwen heeft in de show en dat ze tevreden zijn met de beoordelingen.

Volgens Variety had Westworld in 2016 gemiddeld 13,2 miljoen kijkers per week gedurende het eerste seizoen van de show. Ook heeft de serie een reeks Emmy-nominaties ontvangen. Dit past binnen het plaatje van Game of Thrones, die ontzettend veel kijkers trekt. Alles bij elkaar is het duidelijk dat het genre van uitgebreide mysterie het belangrijke genre is voor HBO.Het grootste gedeelte van seizoen drie lijkt gericht op de geschiedenis van het park. Er zijn in totaal zes parken in Westworld. Dit betekent dat er nog een aantal andere locaties kunnen worden verkent. We zagen in de teaser van het nieuwe seizoen een park met Bengaalse tijgers. Westworld heeft de mogelijkheid om nog meer intriges te brengen met meerdere parken die hun eigen ecosystemen kunnen hebben. Hoe het nieuwe seizoen er verder uit zal zien is nog maar even afwachten.

Geschreven door: Angelique Wilms
Beeld: HBO

 


© Alles over Series

Lees ook