‘Game of Thrones’ spin-offs duurder dan eerste seizoenen van de serie

kijktip Game of Thrones

HBO is van plan grote hoeveelheden geld uit te geven aan de komende spin-offs van Game of Thrones. De eerste seizoenen van de spin-offs zijn nu al kostbaarder dan de serie zelf. Zo’n vijftig miljoen dollar per seizoen is niet genoeg voor wat de makers willen gaan realiseren, meldt een van de HBO-bazen Francesca Orsi aan The Hollywood Reporter

Hoeveel geld er precies wordt uitgetrokken voor de minstens vijf spin-offs is niet exact bekend, maar het budget zal hoger liggen dan vijftig miljoen dollar die werd uitgetrokken voor de eerste seizoenen van Game of Thrones. Door het enorme succes van de serie zijn producenten vrijwel genoodzaakt om het succes nog verder uit te breiden met meerdere series. Volgens Casey Bloys, hoofd HBO-programmering, zal uitbreiding van series ‘de uitzondering in plaats van de regel’ blijven op het netwerk. Voor Game of Thrones maken de HBO-bazen duidelijk een uitzondering, ook hebben ze één belangrijke boodschap: ze spelen niet op veilig.Sinds het uitkomen van Game of Thrones heeft de wereld van The Seven Kingdoms de bekendheid van de boeken van George R.R. Martin overschreden om een van de grootste shows op het netwerk te worden. Hoewel er nog slechts zes afleveringen gaan komen van de serie is HBO de erfenis van Game of Thrones aan het uitbreiden met vijf potentiële spin-offs. Orsi waarschuwt dat kijkers de volgende keer iets net zo episch kunnen verwachten van de shows.

De fantasieserie is ooit begonnen met nog een redelijk bescheiden budget, maar het kostenplaatje begon al snel te stijgen na de aflevering Blackwater uit seizoen twee. Sindsdien hebben afleveringen zoals The Rains of Castamere uit seizoen drie, Hardhome uit seizoen vijf, Battle of the Bastards uit seizoen zes en The Spoils of War uit seizoen zeven allemaal ontzettend hoge bedragen op hun naam staan qua budget. Nu we weten dat de spin-offs zeker meer dan vijftig miljoen zullen kosten, moeten de shows wel een knaller worden, maar dat zullen we pas zien nadat Game of Thrones voorgoed ophoudt.

Geschreven door: Angelique Wilms
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook