NBC gaat serie Council of Dads maken

NBC heeft de serie Council of Dads officieel in productie genomen, Council of Dads is de nieuwe serie van de makers van Doubt, Joan Rater en Tony Phelan. De serie is losjes gepasseerd op het gelijknamige boek van Bruce Feiler. Volgens website Deadline hoopt NBC met Council of Dads een goede compagnon te vinden voor het familiedrama This is Us

Het boek waarop de serie is gebaseerd gaat over de auteur die na de diagnose botkanker zich zorgen maakt over de opvoeding van zijn 3-jarige tweelingdochters. Hij besluit zijn zes beste mannelijke vrienden een brief te schrijven waarin hij hen vraagt om een soort vervangende vaders te vormen voor zijn dochters.in Council of Dads worden de rollen gespeeld door Sarah Wayne Callies, Clive Standen, Tom Everett Scott en J. August Richard. Dit is overigens niet de eerste keer dat het boek Council of Dads geadapteerd wordt voor een serie. Acht jaar geleden was het al eens een comedy-serie op de Amerikaanse zender Fox. NBC wil het echter allemaal serieuzer aanpakken.

Dit is de officiële omschrijving die NBC geeft. Als Scott zijn leven van de ene op de andere dag ziet veranderen door de diagnose kanker, vraagt hij aan een aantal mannen die dicht bij hem staan om back-up vaders te worden voor zijn vier kinderen. De groep van vertrouwde rolmodellen omvat onder andere zijn jeugdvriend Anthony, Larry zijn sponsor bij de alcoholistenvereniging AA. En Oliver zijn chirurg en de best vriend van zijn vrouw. Deze mannen gaan ermee akkoord Scott zijn gezin te ondersteunen op de momenten dat hij er zelf niet bij kan zijn.

Geschreven door: Max van der Heijden


© Alles over Series

Lees ook