Harry Potter serie in de maak voor HBO

Harry Potter serie

Goed nieuws voor Potterheads: er komt een Harry Potter serie! Een serie over de Harry Potter wereld kent zoveel mogelijkheden, dit is dus enorm spannend nieuws. Het is wel nog heel pril, want HBO moet zelfs nog op zoek naar scenarioschrijvers. Dit blijkt uit bericht van The Hollywood Reporter.

Het is haast onmogelijk om nog niet van de populaire boeken en films gehoord te hebben. Uit de zevendelige boekenserie die J.K. Rowling, schrijfster en bedenker van Harry Potter, geschreven heeft zijn acht razend populaire films gekomen. De films hebben zo’n 5,7 miljard euro opgeleverd. Geen wonder, want de reeks heeft miljoenen loyale fans. Potterheads zouden er alles aan doen om naar Zwadderich te kunnen gaan. Wie wil er nou geen tovenaarsleerling zijn?Er is nog weinig bekend over de serie, gezien er nog een aantal uitdagingen zijn op het gebied van de rechten van de reeks. J.K. Rowling heeft daar nog veel zeggenschap in, maar Warner Bros, waar HBO onderdeel van is, heeft nog tot 2025 streaming rechten van de Harry Potter franchise. Ze zullen zich dus moeten haasten met het ontwikkelen van de serie als zij daar alle controle over willen hebben. Het is namelijk niet gegarandeerd dat het ze zal lukken om de overeenkomst over de streaming rechten te verlengen.

Niemand weet nog waar de serie over zou gaan. Nadat de Fantastic Beasts niet zo goed scoorde als verwacht, zou het riskant zijn om voor een serie te gaan die de voorgaande geschiedenis van de Harry Potter wereld vertelt. Het is wellicht dus logischer om Harry Potter, Ron Wemel en Hermelien Griffel als volwassenen te zien. Dat zou tactisch zijn, want dat is iets waar veel fans heel benieuwd naar zijn. De schrijvers zouden dan ook veel vrijheid hebben in wat ze met de populaire personages willen doen. Één ding is wel bekend: het gaat om een live-action serie. We zijn heel benieuwd om te zien waarmee HBO ons zal verrassen. Ondertussen houden we jullie op de hoogte van de nieuwe veelbelovende serie!

Geschreven door: Daniela van der Lubbe
Beeld: Warner Bros


© Alles over Series

Lees ook