HBO maakt Game of Thrones spin-off ‘Tales of Dunk and Egg’

kijktip Game of Thrones

Terwijl we staan te popelen om House of the Dragon te kunnen kijken – de eerste officiële Game of Thrones spin-off – maakt HBO plannen voor een nieuw veelbelovend project: Tales of Dunk and Egg.

Het wereldberoemde Game of Thrones eindigde in 2019 met zijn spraakmakende achtste seizoen. Nu werkt HBO hard aan diverse spin-offs van de bekende fantasieserie. Naast House of the Dragon – over het verleden van het Huis van Targaryen – komt er nog een andere spin-off, blijkt uit bericht van Variety. De serie zal gaan over de ‘Tales of Dunk and Egg’, de verhalen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en Aegon V Targaryen (Egg).De boekenreeks van gerenommeerd schrijver George R.R. Martin speelt zich ongeveer een eeuw (90 jaar) af vóór de gebeurtenissen uit A Song of Ice and Fire, die de basis vormden van HBO’s razend populaire fantasie-drama. Martin zei eerder nog dat er geen plannen waren voor de boeken in kwestie – The Hedge Knight, The Sworn Sword en The Mystery Knight – om een serie van te maken. Maar nu lijkt de komst van deze spin-off toch een feit. Er zijn nog geen schrijvers of acteurs aan verbonden. Ook willen HBO en Martin nog niets over dit project zeggen.

Game of Thrones spin-off

Maar eerst House of the Dragon

Mocht ‘Tales of Dunk and Egg’ inderdaad een eigen serie krijgen, dan wordt het de tweede spin-off van Game of Thrones. HBO werkt nu namelijk al hard aan House of the Dragon, een serie van George R.R. Martin en Ryan J. Condal (bekend van Colony en Rampage), die in 2022 zal verschijnen. De serie gaat over de opkomst van het Huis van Targaryen en speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen uit Thrones af.

In House of the Dragon spelen Matt Smith (als Prins Daemon Targaryen) en Paddy Considine (als Koning Viserys) de hoofdrol. Andere castleden zijn onder meer Olivia Cooke (als Alicent Hightower, de dochter van de Hand van de Koning) en Emma D’Arcy (als Prinses Rhaenyra Targaryen, Koning Viserys’ oudste dochter).

Goed nieuws voor GOT fans dus, want naast House of the Dragon is er nog een andere Game of Thrones spin-off in de maak! Wie weet wat dit ambitieuze project gaat brengen. Het perfecte moment om Westeros weer eens te bezoeken en het spectaculaire Game of Thrones te kijken op HBO. En ondertussen houden we jullie natuurlijk op de hoogte van de nieuwe veelbelovende series.

Geschreven door: Julian Fillekers
Beeld: HBO


© Alles over Series

Lees ook