Nicole Kidman krijgt hoofdrol in ‘The Undoing’ van HBO

serie The Undoing

HBO verzamelde drie van de drijvende krachten achter Big Little Lies voor de volgende miniserie. Nicole Kidman zal zich herenigen met Big Little Lies scenarioschrijver David E. Kelley en met producente Bruna Papandrea voor een andere HBO serie met als titel The Undoing.

De eerdere samenwerking van Kidman met Kelley en Papandrea voor het kanaal leverde haar vorig jaar talrijke prijzen op en de serie bleek een hit die groot genoeg was dat HBO het noodzakelijk vond om een tweede seizoen van Big Little Lies te produceren. Niet alleen de hoofdcast met Reese Witherspoon, Laura Dern, Zoe Kravitz, Shailene Woodley en Adam Scott zal herenigd worden, maar ook Academy Award-genomineerde Meryl Streep zal in de serie te zien zijn als de moeder van Alexander Skarsgårds personage.The Undoing is gebaseerd op de roman You Should Have Known van Jean Hanff Korelitz. Kidman zal de hoofdrol vertolken, terwijl Kelley de rol van showrunner op zich zal nemen. Papandrea zal produceren via haar bedrijf Made Up Stories. De serie wordt beschreven als een psychologische thriller over huwelijksadviseur Grace Sachs (Nicole Kidman), wiens leven op de kop wordt gezet aan de vooravond van het verschijnen van haar eerste boek. Vlak voor de publicatie opent zich een kloof in haar leven: een gewelddadige dood, een vermiste echtgenoot en een reeks van verschrikkelijke onthullingen die haar leven voor altijd zullen veranderen.

Het idee van een succesvol personage die op een harde manier wordt wakker geschud, terwijl ze op het punt staat haar carrière naar het volgende niveau te tillen, klinkt als een solide uitgangspunt voor een thriller. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie in première gaat. Wel is het een goede zaak dat het zal gebeuren nadat Big Little Lies seizoen twee uitkomt en dat is pas volgend jaar. Met het laatste seizoen van Game of Thrones, dat ook wordt uitgezonden op HBO, zal 2019 naar verwachting een goed jaar zijn voor het kanaal.

Gemaakt door: Angelique Wilms
Beeld:


© Alles over Series

Lees ook