Nieuw op Netflix week 12: Onze serietips

op Netflix

Heb je ongeveer alle series op Netflix al gekeken? En ben je opzoek naar iets nieuws, maar weet je niet zo goed wat je nou eigenlijk echt wil kijken? Dan ben je hier op het goede adres. Want ook deze week voegt Netflix een hoop toe aan het aanbod. Wij hebben een paar Netflix serietips voor je op een rijtje gezet, die deze week aan het aanbod worden toegevoegd.

The Mechanism
Goed nieuws voor alle fans van Narcos. De makers van de serie komen namelijk 23 maart met een nieuwe serie op Netflix: The Mechanism. Maar deze gloednieuwe serie gaat niet over drugs in Colombia, maar over geld witwassen in Brazilië.

Een kleine groep rechercheurs krijgen te maken met een doorsnee zaak tegen witwassers. Maar niks lijkt minder waar te zijn. Als de rechercheurs zich in de zaak verdiepen, ontdekken zij dat ze te maken hebben met een gigantisch corruptienetwerk waarin politici en grote namen uit de zakenwereld een grote rol in spelen. Een duistere wereld waarin iedereen die een bedreiging vormt, uit de weg wordt geruimd.The Mechanism bevat hetzelfde spannende sfeertje als Narcos. Maar het grootste verschil is dat The Mechanism nog vrij veel relatief onbekende acteurs in de cast heeft zitten. De serie is niet veramerikaniseerd. Een groot gedeelte van de cast bestaat uit lokale Braziliaanse acteurs. Een goede keuze van Netflix.

The Defiant Ones
Vanaf 23 maart krijgt Netflix een waar pareltje erbij: The Defiant Ones. In deze nieuwe 4-delige docuserie van HBO wordt het inspirerende verhaal verteld van de hechte, maar onorthodoxe, vriendschap tussen de zoon van een Italiaanse havenarbeider uit Brooklyn en een jongen die probeert te overleven in de gevaarlijke buitenwijken van L.A: Lovine en Dre. De twee enorme talenten brachten samen een van de beste hiphopalbums uit, zijn met hun label Aftermath verantwoordelijk voor iconen zoals Eminem, 50 Cent en Kendrick Lamar.

Voor elke muziekliefhebber is deze serie een must om te kijken. De portretten van Lovine en Dre zijn openhartig, eerlijk en fascinerend. Daarnaast krijg je ook een kijkje in de wereld van jouw favoriete muziekartiesten die alle grote hits op hun naam hebben staan vanwege ‘The Defiant Ones’.

En de docuserie is niet alleen heel informatief, het is ook nog eens fantastisch gemaakt. Er is knap gemonteerd met nieuwe en oude beelden en de muziek en beats zijn heerlijk onder de beelden gezet. Het is een aanrader voor eigenlijk iedereen.

Requiem
Als je liever houdt van een goede horror serie, dan heb je deze week geluk. Vanaf 23 maart kun je de 6-delige Britse miniserie Requiem op Netflix bekijken. De serie gaat over een een klein Welsh dorpje waar in 1994 een kleuter zomaar uit het niks verdween. Nu, 23 jaar later, pleegt de moeder van de Londense Matlida Gray zonder waarschijnlijke reden zelfmoord. In het nalatenschap van haar moeder vindt Matilda angstaanjagend bewijs dat haar moeder wel degelijk iets te maken had met het verdwijnen van de Welshe kleuter. Matilda besluit om af te reizen naar Wales, vastberaden om uit te zoeken wie haar moeder werkelijk is. In haar zoektocht ontdekt ze diep verborgen geheimen over de afgesloten gemeenschap.

De miniserie is angstaanjagend met een onheilspellende spanningsopbouw. De karakters lijken onder je huid te kruipen en laten je niet zomaar meer los. Requiem doet denken aan horrorfilms uit de jaren ’60 en ’70 zoals Rosemary’s Baby, Don’t look Now en The Innocents.

Geschreven door: Rosa Wierda
Beeld: Netflix en HBO


© Alles over Series

Lees ook