Netflix Kijktip: ‘Dynasty’

Dynasty 2017

Na de remake van Dallas is nu ook de jaren ’80 serie Dynasty toe aan een tweede ronde. Macht, afpersing en een flinke dosis seks lijken tijdloos.

Toch begint de serie niet waar het in de jaren 80 eindigde. De makers van Dynasty (2017) besloten om het hele verhaal weer opnieuw te vertellen. Het verhaal was niet voor niets een grote hit in die tijd, lijken de makers te denken.

Dynasty 2017First things first. Voor degene die de serie uit de 80’s volkomen gemist hebben, even de hoofdlijnen van het verhaal. Fallon (Elizabeth Gillies) speelt de verwende dochter van de familie Carrington met vader Blake Carrington (Grant Show) aan het hoofd. Blake is gescheiden en krijgt een relatie met de veel jongere Cristal Flores (Nathalie Kelley). Daargelaten dat Cristal de COO positie krijgt die Fallon zo graag wilde hebben, heeft ze ook nog eens een relatie gehad met een werknemer van haar huidige vriend (en dus zijn werkgever). Een werknemer die tijdens een werkgerelateerd ongeval om het leven kwam. Fallon is niet het enige kind van Blake. Steven (James Mackay) is een zeer milieubewuste jongeman die in principe niets met het bedrijf van zijn vader te maken wil hebben. Daarnaast valt hij op mannen. Om dit recept voor drama nog even af te maken heeft Crystal een geheim wat lijkt te draaien om neefje Sam (Rafael de La Fuente). In de eerste afleveringen wordt al duidelijk dat Crystal niet helemaal eerlijk is.

Dynasty 2017

“I’m a Carrington, and our business literally is power,” vertelt Fallon in de voice-over van de eerste aflevering. En dat is letterlijk. De Carringtons hebben namelijk een energie-bedrijf. Het zijn dit soort zinnen en bovenal de performance van Elizabeth Gillies die zorgen dat de serie lekker wegkijkt. Maar of het echt gelukt is om Dynasty ook tot een succes te maken in deze tijd blijft de vraag. Elizabeth Gillies speelt het enige personage dat echt past in de setting van Dynasty. De catfights zijn mild en de rijkdom spat niet enorm van het scherm af. De kleding, het interieur, de feestjes, het kan allemaal nog net even meer over de top. In de jaren 80 was dit waarschijnlijk iets unieks, maar met series als Gossip Girl en de remake van 90210 zijn wij kijkers inmiddels wel wat gewend. We konden al wegzwijmelen bij alle luxe en drama in Manhattan en Beverly Hills. Dus what’s new in Atlanta?

Dynasty 2017

Toch moet benoemd worden dat er zeker aanpassingen gedaan zijn om de serie interessant te houden. Zo is Sammy-Jo in deze versie een man, terwijl dit in de 80’s versie een blonde dame was en ook Crystal is nu een stuk jonger. Daarnaast is de locatie veranderd. De serie speelt zich nu dus voornamelijk af in Atlanta.

Een guilty pleasure zullen we maar zeggen. Want het blijft boven alles wel een echte soap. Je moet ervan houden. Wie zoekt naar simpel vermaak en het leuk vindt om de oude versie van Dynasty weer een beetje te herleven moet de serie zeker kijken.

Geschreven door: Romi Hootsmans
Beeld: The CW/ Netflix


© Alles over Series

Lees ook