Serie A’dam – E.V.A. krijgt Amerikaanse versie

De Nederlandse serie A’dam – E.V.A. krijgt een Amerikaanse versie, vertelt Deadline. Steven Levenson heeft de serie herschreven. Hij maakte eerder de scripts voor Masters of Sex en produceerde deze serie ook.

De serie zoals we die kennen van de Nederlandse tv speelt zich af in ons land af in Amsterdam. De hoofdrollen waren voor Eva van de Wijdeven en Teun Luijkx. De titel verwijst naar de hoofdpersonen die zij speelden Adam en Eva, gelijknamig met de eerste mensen volgens de Bijbel. Het betekent ook Amsterdam en vele anderen, een verwijzing naar de locatie van het verhaal en het thema van de serie: iedereen is op verschillende manieren met veel mensen verbonden.

De Amerikaanse versie zal over New York gaan. Ook de naam wordt anders. De serie A’dam – E.V.A. gaat in Amerika namelijk Adam & Eva heten. Het is nog onduidelijk wanneer de afleveringen op de Amerikaanse tv te zien zullen zijn. Marc Platt gaat de afleveringen produceren. Hij heeft een behoorlijk imposant film cv met producer credits voor onder meer La La Land en Drive.De serie liep in Nederland drie seizoenen. Het eerste seizoen was daarvan het meest succesvol met kijkcijfers van meer dan 900.000 kijkers per aflevering. Dat liep in het derde seizoen terug naar een dikke 300.000. Eerder gaf scenarioschrijver Robert Alberdingk Thijm aan dat het een goed iets was om te stoppen met de serie.


© Alles over Series

Lees ook