Nieuwe schurk ‘Luke Cage’ seizoen 2 bekend gemaakt

Luke Cage seizoen 2

Luke Cage– fans hebben even moeten wachten, maar het hoge woord is eruit! Annabella Sciorra speelt de nieuwe schurk in seizoen 2 van deze Marvel superheldenserie. Zij zal in het aankomende seizoen de rol van Rosalie Carbone spelen.

In het tweede seizoen van Luke Cage keert Mike Colter terug als onze kogelbestendige beschermer. Door deze reputatie is Luke een beroemdheid geworden in Harlem. Hij probeert de gemeenschap te beschermen, maar met een nieuwe vijand erbij gaat dat niet vanzelf…Annabella Sciorra heeft als Rosalie de leiding over alle schandelijke acties van de Carbone families. Rosalie Carbone wordt beschreven als een een machtig, gevaarlijk crimineel onderwereldfiguur uit de binnenstad met een oog en een agenda gericht op Harlem. Met de opkomst van een formidabele nieuwe vijand, wordt Luke geconfronteerd met de dunne scheidslijn tussen een held en een slechterik. Dat belooft wat te worden!

Annabella Sciorra

Sciorra is geen onbekende in misdaaddrama’s. In haar carrière speelde ze in thrillers als The Hand That Rocks the Cradle, Romeo is Bleeding en Cop Land. En in The Sopranos speelde ze Gloria Trillo, die de charmes van Tony Soprano niet kon weerstaan. Ook kwam zij vorig jaar oktober in het nieuws toen zij zich openlijk uitsprak tegen Harvey Weinstein.

Producent Cheo Hodari Coker heeft tegen EW gezegd dat hij de actrice al heel lang op het oog had. “Ik ben een enorme fan van haar sinds Spike Lee’s Jungle Fever”, aldus Coker. “Ik ben heel blij dat Luke Cage haar eerste klus wordt binnen de Marvel Universe.”

Luke Cage seizoen 2 gaat op vrijdag 22 juni in première op Netflix.

Geschreven door: Judith Visser
Beeld: Luke Cage: Netflix, The Soprano’s: HBO


© Alles over Series

Lees ook