Leuke kijktips op Disney+

series op Disney+

Het nieuws zal je vast niet ontgaan zijn: Disney+ is tot 12 november gratis te gebruiken in Nederland. Deze streamingsdienst kinderachtig? Nee hoor! Deze kijktips van series op Disney+ (en natuurlijk films) bewijzen je dat dit kanaal absoluut thuishoort in het rijtje Netflix en Videoland.

Nederland is het eerste land ter wereld dat de Amerikaanse Disney+ mag uitproberen. De gloednieuwe streamingsdienst wil hiermee alle mogelijke ‘foutjes’ wegwerken voor ze de Amerikaanse markt betreden. Het was nooit eerder zo leuk om proefkonijn te spelen!Natúúrlijk kun je hier lekker wegkwijnen bij classics zoals Bambi en The Lion King, maar Disney+ heeft nog veel meer in z’n mars. Zo vind je hier ook superheldenfilms van Marvel of een breed scala aan documentaires van het kanaal National Geographic.

Benieuwd welke series op Disney+ je niet mag missen (en dus állesbehalve kinderachtig zijn)? Lees gauw verder.

Great Migrations
Ben jij zo iemand die op z’n brakke zondagochtend met een dekentje op de bank alle afleveringen van Planet Earth bingewatcht? Dan is Great Migrations ook wat voor jou. Zak lekker weg in de bank en bekijk de bijzondere reis die deze dieren afleggen.

Meerdere series over Star Wars
Star Wars Rebels is op de streamingservice te bekijken, net als de eerste zes seizoenen van Star Wars: The Clone Wars. Daarnaast wordt er speciaal voor Disney+ een gloednieuwe serie ontwikkeld, namelijk Star Wars: The Mandalorian.

Hannah Montana
Misschien vind je Hannah Montana toch een tikkeltje kinderachtig. Nou en! Laat deze serie dan maar een guilty pleasure voor je zijn. Het is namelijk best grappig om de wereldberoemde popster Miley Cyrus te zien vóór ze rondslingerde op een wrecking ball. Geef het een kans!

The Incredible Dr. Pol
De fantastische dokter Pol, wie kent hem niet? Gaat er geen belletje rinkelen? Dr. Pol is een dierenarts met Nederlandse roots die al jaren een dierenkliniek heeft op het platteland in Amerika. In deze docuserie volgen we het reilen en zeilen van deze grote vriendelijke dierenvriend. Maak je klaar voor acht seizoenen vol knaagdieren, pasgeboren boerderijdieren en een flinke dosis hard werk!

Er staan niet héél veel series op Disney+. Maar de volgende films zijn ook zeker de moeite waard om te kijken:

Star Wars
Deze klassieker(s) kun je simpelweg niet overslaan als je het over Disney+ hebt. Er is namelijk een complete categorie gewijd aan de razend populaire filmserie. Op de meest recente film The Rise of the Skywalker na, vind je hier alle Star Wars-films terug. Maar wat is nou de juiste volgorde om alle films te bekijken? Dat mag je lekker helemaal zelf bepalen!

Maleficent
Onder begeleiding van een dromerige soundtrack gezongen door Lana del Rey, word je in dit sprookje betoverd door de evil heks Maleficent (gespeeld door Angelina Jolie). Of is deze ‘heks’ toch niet zo kwaadaardig als we denken? Deze film zet je beeld van een sprookje op z’n kop, want de film Maleficent laat je letterlijk de andere kant van het verhaal Doornroosje zien.

Black Panther
Een film die zo’n grote impact heeft gehad op de filmwereld, mag absoluut niet in dit rijtje missen. In deze Marvelfilm wordt de jonge T’Challa na de dood van zijn vader de nieuwe koning van het Afrikaanse land Wakanda. T’Challa gaat de strijd aan met de vijand van Wakanda om zo zijn geboorteland én de rest van de wereld te beschermen van de ondergang. De film Black Panther is origineel, grappig en ongetwijfeld een van de grootste visuele spektakels van het afgelopen jaar.

Black Panther al gezien? Kijk je ‘m toch gewoon nog een keer! Zo’n bijzondere diverse cast en fenomenale soundtrack zullen nóóit vervelen.

The Muppet Movie
Miss Piggy en Kermit de Kikker, wie kent ze niet? The Muppet Movie is een hilarisch meesterwerk en is leuk voor elke generatie. Je zou er op Disney+ ook voor kunnen kiezen om de nieuwste Muppets-serie te bekijken. Maar als je ‘voor het echie’ gaat, kijk je natuurlijk de originele Muppet Movie uit 1979. Geeft je nét dat extra rauwe randje. Let op: je moet wel een beetje van musicals houden. De film zit namelijk tjokvol meezingers. Inclusief Kermit die al zingend de banjo bespeelt. Wat wil je nog meer ;)?

Mary Poppins
Als ik zeg ‘Supercalifragilisticexpialidocious’, dan zeg jij natuurlijk: Mary Poppins. Waag een sprong in de tijd en herbeleef je kindertijd met deze nostalgische blockbuster. Ook van deze film is zowel het origineel als de remake op Disney+ te zien. Ben je nou echt groot Mary Poppins fan? Dan is de film Saving Mr. Banks ook een aanrader. Deze film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over het ontstaan van het boek en de film Mary Poppins. Pak je popcorn maar, tijd om te bingen!

Geschreven door: Nina Leek
Beeld: Disney


© Alles over Series

Lees ook