Week 2: De series die deze week van start gaan op TV

De series die deze week van start gaan op TV

Na de hele kerstvakantie bingewatchen zou het natuurlijk kunnen dat je Netflix even een beetje beu bent. Geen probleem, op tv is deze week weer genoeg nieuws te zien wat je de komende weken kunt volgen! Hieronder een lijstje programma’s waarvan deze week de eerste aflevering van een nieuw seizoen te bewonderen is.

Nick & Simon – The Dream
Dinsdag om 20:30 op SBS6
Ook dit jaar proberen de muzikale Volendamse vrienden Nick en Simon weer door te breken in het buitenland. Samen met hun compagnon Kees Tol vertrekken ze naar Suriname. Met de vorige edities van het programma is hun muzikale carrière in verscheidene andere landen nog niet van de grond gekomen, maar opgeven zal het duo niet. Of het helpt dat de bevolking deze keer de Nederlandse taal begrijpt zal moeten blijken in de komende acht afleveringen.House of Saudi: A Family at War
Dinsdag om 22:00 op BBC2
Een interessante driedelige documentaire over de nieuwe kroonprins van Saoedi-Arabië en de uitdagingen die hem te wachten staan. Mohammed Bin Salman heeft het land beloftes gedaan maar lukt het hem om deze waar te maken? Ook wordt uitgezocht hoeveel impact geld en wapens uit Saoedi-Arabië hebben gehad op de rest van de wereld.Steenrijk, straatarm
Woensdag om 20:30 op SBS6
De eerste aflevering van een heerlijk realityprogramma. De ‘steenrijken’ ruilen een week lang van huis, weekbudget en leven met de ‘straatarmen’. We krijgen een kijk je in twee hele verschillende milieus. De rijken ervaren hoe het is om flink op de kleintjes te moeten letten en de armen hebben plots geld als water te besteden. De ruil en de ontmoeting van de twee families na afloop van de week zorgt vaak voor hartverwarmende momenten.

NCIS (seizoen 15)
Woensdag om 20:30 op Net5
Een nieuw seizoen van ’s werelds best bekeken crimeserie. Een speciaal team onderzoekt alle misdaden die te maken hebben met de Amerikaanse marine. Tijdens die onderzoeken houdt niet iedereen binnen het team zich even netjes aan de regels. Een ding is zeker: agent Leroy Gibbs en zijn team van NCIS zullen er alles aan doen om de daders te pakken te krijgen. Dit seizoen is al de vijftiende en er zullen een paar nieuwe gezichten te zien zijn, waaronder actrice Maria Bello.

Moord of zelfmoord
Donderdag om 20:30 op SBS6
In sommige zelfmoordgevallen blijft de familie niet alleen met veel verdriet achter maak ook met veel vragen. Zou het kunnen dat in een zaak die bestempeld is als zelfmoord misschien toch sprake is van een misdrijf? Misdaadjournalist Kees van der Spek, ook wel bekend van ‘Oplichters in het buitenland’ helpt families die zulke vermoedens hebben om dit na te trekken. Samen met forensische deskundigen probeert hij uit te zoeken wat er echt gebeurd is.

Undercover in Nederland
Donderdag 21:30 op SBS6
Tijd voor een beetje sensatie op de doordeweekse donderdagavond! Alberto Stegeman is vanaf donderdag terug op tv met Undercover in Nederland. Stegeman stelt allerlei duistere praktijken aan het licht en probeert de oplichters die ons land jammer genoeg rijk is te betrappen. Het programma schroomt niet om grote en schokkende onthullingen te doen en infiltreren/undercover gaan is daarbij vaak aan de orde.

The Big Bang Theory (seizoen 11)
Vrijdag om 21:05 op Veronica
Een nieuw seizoen van deze luchtige comedy om na werk of school lekker op de bank te kijken! De vier vrienden Leonard, Sheldon, Howard en Raj werken alle vier bij het zelfde bedrijf. Ze zijn stuk voor stuk behoorlijk nerdy, spreken allerlei talen, lezen stripboeken en kijken sciencefictionfilms. Als de mooie blonde Penny tegenover het appartement van Sheldon en Leonard komt wonen is Leonard op slag verliefd. Hoe hoog het IQ van de vier ook mag zijn: de iets minder slimme Penny kan ze nog een hoop leren op sociaal gebied. Vrijdag gaat alweer het elfde seizoen van de comedy van start.

Geschreven door: Britte van Erven
Beeld: BBC, CBS, Net5, Veronica


© Alles over Series

Lees ook