De 5 spannendste series op Videoland

Taboo seizoen 2

Ben jij op zoek naar series waarbij je denkt: ‘Nu móet ik de volgende aflevering wel kijken.’? Dat komt dan goed uit want wij hebben een top 5 spannendste series op Videoland voor je samengesteld.

Nieuwe buren
Peter en Eva verwachten een kindje en verhuizen naar een Vinex-wijk. Hun dochtertje wordt echter te vroeg geboren en overlijdt aan de complicaties. Omdat Peter en Eva hier veel verdriet van hebben, zoeken zij steun bij hun nieuwe buren: Steef en Rebecca. De twee koppels krijgen een hechte band en na een tijdje vertellen Steef en Rebecca dat zij swingers zijn. Dat vinden Peter en Eva wel interessant en besluiten hierop in te gaan. Het zou een spannend avontuurtje moeten zijn, maar loopt volledig uit de hand. De serie wordt steeds duisterder en je wordt als kijker in het donker gelaten tot de allerlaatste aflevering. Spannend!Aantal seizoenen: 2
IMDb: 7,1

Trailer:

Taboo
De serie brengt ons terug naar Londen, 1814. James Delaney is een avonturier die al jaren van huis is. Toch keert hij terug wanneer zijn vader overlijdt, om bij de begrafenis te kunnen zijn. Dat konden de mensen uit het dorp niet echt waarderen omdat werd geloofd dat James was gestorven op zee. Hij ontdekt dat zijn vader hem alles heeft nagelaten, waaronder een belangrijk stuk grond in Amerika. De Oost-Indische Compagnie is op dat moment een machtige handelsorganisatie en is bang dat Delaney macht van hun kan afnemen. James Delaney is zich daar heel goed bewust van en gaat het conflict dan ook niet uit de weg. Al dreigt hij wel een hele gevaarlijke situatie te creëren.

Aantal seizoenen: 1
IMDb: 8,6

Trailer:

The Blacklist
In het begin van de serie geeft Raymond ‘Red’ Reddington, een voortvluchtige crimineel, zich over aan de FBI. Maar dat doet hij natuurlijk niet zomaar. Hij heeft namelijk een ‘Blacklist’ waar de zwaarste criminelen op staan, die zelfs bij de FBI niet bekend zijn. Hij stelt voor om samen te werken, op voorwaarden dat hij alleen met agente Elizabeth Keen praat. Maar waarom zij? Waarom hecht Red zoveel waarde aan Elizabeth? Die vraag gaat echt aan je knagen tijdens de serie. Het wordt namelijk wel duidelijk dat Elizabeth heel speciaal is voor Red en ze krijgen dan ook een bijzondere band. Maar wat is hij dan in godsnaam van haar? In seizoen 1 werken ze samen om de terrorist Ranko Zamani te pakken te krijgen.Aantal seizoenen: 4
IMDb: 8,1

Trailer:

Twin Peaks
Twin Peaks was een super succesvolle serie in 1990. De serie gaat over een geheimzinnig dorpje in de bossen van Washington. Wanneer de populaire student Laura Palmer vermoord wordt aangetroffen, gaat FBI-agent Dale Cooper op zoek naar de dader. Het was voor die tijd een hele bizarre en vreemde serie. Aan het einde van de laatste aflevering van het tweede seizoen (1991) zei Laura Palmer in Dale’s droom: ‘See you again in 25 years.’ En ze hebben dus serieus 25 jaar later een nieuw seizoen uitgebracht! Deels met de originele cast en deels met nieuwe acteurs. De serie is nog steeds even bizar als toen, al is het misschien wel wat lastig te volgen als je de eerste twee seizoenen niet hebt gezien.

Aantal seizoenen: 3 (alleen seizoen 3 is te zien bij Videoland)
IMDb: 8,6

Peaky Blinders
De serie speelt zich af in de periode na de Eerste Wereldoorlog (1919) in Birmingham, Engeland. De serie ziet er mooi uit en er wordt echt een gevoel van wanhoop en armoede overgebracht. Peaky Blinders is de Birminghamse maffia met Thomas Shelby aan het hoofd. Tot dan toe heeft de bende voornamelijk geld verdiend met illegale weddenschappen en het verkopen op de zwarte markt, maar Thomas wil de macht van de Peaky Blinders uitbreiden. Als er zich een mogelijkheid voordoet om dit te bereiken, grijpt hij deze dan ook met beiden handen. Er verdwijnt een kist met wapens en de Peaky Blinders willen deze vinden. Ze zijn alleen niet de enige, verschillende criminele bendes gaan op zoek naar de wapens. Er wordt gezocht in het territorium van de Peaky Blinders en dat veroorzaakt een hoop actie en spanning.

Aantal seizoenen: 3
IMDb: 8,8

Trailer:

Videoland biedt nog veel meer spannende series. Kijk voor het hele aanbod op Videoland!

Geschreven door: Lily Lange
Beeld: BBC, FX, Youtube


© Alles over Series

Lees ook